27 / 04 / 2024

Malatya'nın 20 milyon Euro'luk alt yapı projesi hazır!

Malatya'nın 20 milyon Euro'luk alt yapı projesi hazır!

Malatya altyapı sorunlarının çözüme kavuşturdu. Malatya Belediyesi, içme suyu şebekesi, kanalizasyon kolektörü ve arıtma tesisi çamurunun bertarafını sağlamak amacıyla 20 milyon Euro bütçeli altyapı projesi hazırladı....



Malatya Belediyesi, içme suyu şebekesi, kanalizasyon kolektörü ve arıtma tesisi çamurunun bertarafını sağlamak amacıyla 20 milyon Euro bütçeli altyapı projesi hazırladı Malatya Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çakırın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı verilen teklifler görüşülerek gündeme eklendi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan 2014 mali yılı performans programı ile doğu ve kuzey garajları için ücret tarifesi kabul edildi. 14+1 yolcu kapasitesine sahip araçlar için 2 lira, 14+1 üzeri yolcu kapasitesine sahip araçlardan da 4 TL ücret alınmasına karar verildi. Meclis toplantısında, imar uygulamalarına ilişkin yönetmelik taslağının görüşmeleri ise ilgili komisyonun talebi doğrultusunda ertelendi.
Toplantıda, İller Bankasından kredi alınması ile ilgili işlem yapma konusunda Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili teklif de görüşülerek kabul edildi. Türkiye ile Avrupa Yatırım Bankası protokolü gereği İller Bankası aracılığıyla altyapı çalışmaları için avantajlı kredi kullanımı imkanı sunulduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada hazırlanan projeye ilişkin bilgiler verdi. İçme suyu şebekesi, kanalizasyon hattı ve arıtma tesisi çamuru ile ilgili 20 milyon Euro bütçeli bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Çakır, şöyle devam etti: "Türkiye genelinde hazırlanan projeler içerisinde en kapsamlı olarak görülen bir çalışma yaptık. 20 milyon avroluk bir proje hazırladık. 5 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi kullandırılması büyük bir avantajdır. Projede, Doğu Kolektörü dediğimiz; Üniversitenin olduğu bölgede köyler dahil oranın tamamım kapsayan büyük bir ana kolektör başta olmak üzere hazırlanan bir çalışma. Projenin diğer bölümü içme suyu yatırımları ile ilgili. Yine, bilindiği gibi belediyelerin en büyük sorunlarından biri arıtma tesisinden çıkan çamur.
Çamur sorununu çözen sadece 3-4 belediye bulunuyor. Bunların birçoğunun yatırımı da çok sağlıklı dep. Bizim yaptığımız proje çalışmaları var. Bunların hepsi gerçekten örnek projeler." Belediye Meclisi, Ekim Ayı Olağan Toplantısını 2 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.
Şire Pazarıı, Malatya'nın medarı iftiharı olacak Malatya ekonomisinin kalbi olarak adlandırılan Şire Pazarı'nda Malatya Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır çalışmaları yerinde inceleyip, esnafları ziyaret etti.
İnceleme gezisine Çakır'ın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt, TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile Şire Pazarı Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menteş katıldılar.
TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Belediyesi'nin yaptığı yenileme çalışmalarıyla pazarın modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Malatya Belediyesi'nin Şire Pazarı için çizdirdiği projeyi herkesin beğendiğini dile getiren Payza, "Bütün bu çalışmalar bittiğinde burası Malatya'nın medarı iftiharı olacak. Bu emeklerinizin yanında projeyi sık sık gelip incelemeniz bizleri ayrıca memnun ediyor. Malatya'mızı ve Şire Pazarımızı güzel ve modern bir hale getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz" dedi.
Şire Pazarı'nın Malatya için önemli bir yer olduğunu belirten Çakır ise pazarın bütün dünyaya hitap ettiğini söyledi. Şire Pazarı'nda 230'un üzerinde iş yerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır, "Burası atıl durumdaydı. Esnaflarımızın birçoğu buradaki dükkânları depo olarak kullanıyordu. Hazırladığımız proje doğrultusunda öncelikle yapının güçlendirilmesi için çalışmalar yaptık.
Altyapı sorunlarının tamamını çözdük.
Altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulmasından sonra yapının taş giydirme çalışmalarına başladık. Esnafımızın bu çalışmalara çok önemli katkıları oldu.
Pazarımızın çevre yoluna bakan bölümünde de trambüs durağı olacak. Yine çevre yolu meydan düzenlemeleri yapılacak. Bütün bu çalışmaları geniş bir objektiften bakarak planlamalar yaptık.
Burası daha uzun yıllar kayısının kalbinin attığı yer olarak anılmaya devam edecek. Atıl mekânı güzel ve modern bir hale dönüştürüyoruz. Esnaflarımıza bize verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.


Günboyu


Geri Dön