19 / 07 / 2024

AB mahkemesinden ev kiralama izni kararı!

AB mahkemesinden ev kiralama izni kararı!

Avrupa Adalet Divanı, Fransa'da konutların kısa zamanlı kiraya verilmesi için yerel makamlardan yetki alınmasını gerektiren düzenlemeyi hukuka uygun buldu.




Merkezi Lüksemburg'da olan AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Paris'te ikinci evlerini internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkanı sağlayan platform aracılığıyla kısa süreli kiraya veren konut sahiplerine karşı açılan davayı karara bağladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mahkeme, Paris'teki ev sahiplerinin, yetkililere ikinci konutlarını kiraya vereceklerini bildirmekle yükümlü olduğuna hükmetti.

Kararda, "(Fransa'da) Devamlı ikamet edilmeyen, geçici ve kısa dönemli konaklamalardaki ulusal mevzuat AB hukukuyla uyumludur." ifadelerine yer verildi.

Fransa'da nüfusu 200 binin üzerindeki kentlerde konutların yılda 120 günden daha fazla kiralanması halinde yerel makamlardan izin alınması gerekiyor. Aksi durumda para cezaları kesilebiliyor.

Avrupa'da pek çok şehirde yerel halk, özellikle kısa zamanlı ev kiralama platformları nedeniyle makul fiyatlı ev bulamamaktan şikayet ediyor.

 

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!


Geri Dön