28 / 04 / 2024

ABank, Katarlıları düşük faizle Türkiye’de ev sahibi yapacak!

ABank, Katarlıları düşük faizle Türkiye’de ev sahibi yapacak!

ABank Genel Müdürü Müge Öner, “Katar'daki bankamız düşük faizli konut kredi sağlayacak, ipotek işlemini biz yapacağız. Gayrimenkul köprüsü olacağız” dedi.



Katarlı Commercial Bank’ın Aralık ayında yüzde 100 hissesine sahip olduğu ABank, 8 ay önce geliştirdiği konut kredisiyle Katarlı yatırımcıları Türkiye gayrimenkul piyasasına çekecek. Uygulamayla Türkiye’de konut sahibi olmak isteyen Katarlı yatırımcılara Commercial Bank’ın yurtdışından düşük faizle kredi vereceğini dile getiren ABank Genel Müdürü Müge Öner, “Katarlı bir müşteri Türkiye’de konut almak istediğinde biz onun konut kredisini Katar’dan vereceğiz. Böylece çok daha avantajlı faizle kredi verebileceğiz. İpotekle ilgili dokümantasyon, para akışları ve benzeri süreçler ABank üzerinden ilerleyecek. Böylece yabancı yatırımcılar çok daha avantajlı fiyatlarla Türkiye’den gayrimenkul sahibi olabilecek. Oluşturduğumuz bu mortgage kredisiyle Katarlı yatırımcıları Türkiye’ye çekip gayrimenkul sektöründe Türkiye ile Katar arasında bir köprü olmayı hedefliyoruz” dedi. 


YOĞUN  TALEP BEKLİYORUZ 

Katar’daki yatırımcıların Türkiye’deki yatırım iştahına yanıt verebilmek için 8 ay önce bu krediyi oluşturduklarını anlatan  Öner, Doha'da düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarının ardından yeni ürünün satışının hızlanacağını belirtti. Öner, “Commercial Bank özel bir bankacılık alanında oldukça güçlü. Hissedarımızın bu özelliğinden biz de yararlanacağız" açıklamasını yaptı. 


Satın alma işlemi Türkiye’ye verdiğimiz önemi gösteriyor

Katarlı pek çok yatırımcının özellikle gayrimenkul alanında Türkiye’yi önemli bir yatırım destinasyonu olarak gördüğünü belirten The Commercial Bank CEO’su Joseph Abraham, “Katarlı yatırımcıların Türkiye konusunda iştahı çok yüksek. Biz de Türkiye’yi uzun bir yatırım alanı olarak görüyoruz. ABank’ın yüzde 100 hissesini satın almamız bunun en büyük göstergesi. Hem finansal hem de sermaye desteğinmiz sürecek" dedi. 


Yatırımlar aralıksız sürecek

Türkiye’nin rekor katılımlı demokratik bir referandum sürecinden geçtiğini hatırlatan Öner, ABank olarak Türkiye’ye güvenlerinin ve yatırımlarının önümüzdeki süreçte de kesintisiz devam edeceğini söyledi. ABank’ın darbe girişiminde dahi Türkiye ekonomisine güveninin tam olduğuna dikkat çeken Öner şunları kaydetti: “Sektörün üzerinde büyüyerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı sürdüreceğiz." 


Akşam



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ortadoğu'nun en önemli finans kuruluşlarından Commercial Bank'ın geçen yılın son ayında yüzde 100 hissesine sahip olduğu ABank, Katar-Türkiye arasında önemli bir projeye imza atıyor. ABank'ın yeni konut kredisi, Katarlı yatırımcıları Türkiye gayrimenkul piyasasına çekecek. Uygulamayla Türkiye'de konut sahibi olmak isteyen Katarlı yatırımcılara Commercial Bank'ın yurtdışından düşük faizle kredi vereceğini ABank Genel Müdürü Müge Öner açıkladı. 


Öner, "Katarlı bir müşteri Türkiye'de konut almak istediğinde kredisini Katar'dan vereceğiz. Böylece çok daha avantajlı faiz oranlarıyla kredi kullanabilecek. Bununla birlikte ipotekle ilgili dokümantasyon, para akışları ve benzeri süreçler ABank üzerinden ilerleyecek. Böylece yabancı yatırımcılar çok daha avantajlı fiyatlarla Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilecek" dedi. 


Yabancıya KDV müjdesi 

Geçtiğimiz hafta Katar'da düzenlenen Expo Turkey By Oatar Fuarı'nda Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortalığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, yabancılara yönelik yeni açılımdan bahsetmişti. O nedenle ABank'ın yaptığı bu çalışma farklı bir önem taşıyor. 


Torun, "Türkiye'den gayrimenkul alanlara oturma izni veriliyor. 1 milyon dolarlık gayrimenkul alana vatandaşlık veriliyor. Ayrıca daha yeni KDV muafiyeti getirildi. Katar'a da bonus gelmiş oldu. İlk defa burada uygulamış olacağız. Yüzde 18'lik bir KDV avantajı var hem bireysel yatırımcılar hem şirketler için, hem konut hem ticari gayrimenkuller için" sözüyle Katarlı yatırımcıları Türkiye'ye davet etmişti. İşte bu bilgiler ışığında sohbet ettiğimiz ABank'ın kaptan köşkünde oturan Müge Öner ve The Commercial Bank CEO'su Josep Abraham, Katar'daki yatırımcıların Türkiye'deki yatırım iştahına yanıt verebilmek için bir süre önce bu çalışmayı başlattıklarını anlattı. Öner, "Katar'da Commercial Bank'ın 'Sadara' olarak adlandırdığı özel bir bankacılık anlayışı var. Özel bankacılık vaadi ile oluşturdukları bu enstrümanla müşterileri, ABank olarak Türkiye'ye çekerek Türkiye'deki yatırım ve bankacılık ihtiyaçlarında yanlarında olacak" diye konuştu. 


Gayrimenkulde de var 

Son dönemde sanayiden enerjiye, fınanstan gıdaya bir çok alanda yatırım yapan Katar sermayesinin gayrimenkulde de Türkiye'yi önemli bir yatırım destinasyonu olarak gördüğünü söylüyor Commercial Bank CEO'su Josep Abraham: "Katarlı yatırımcıların Türkiye konusunda iştahı çok yüksek. Biz de Commercial Bank olarak Türkiye'yi uzun bir yatırım alanı olarak görüyoruz." 



Dünya


Geri Dön