28 / 04 / 2024

ABD Büyükelçiliği yeni bina için Çukurambar'dan arazi aldı!

ABD Büyükelçiliği yeni bina için Çukurambar'dan arazi aldı!

ABD Büyükelçiliği, uzun süredir devam eden elçilik için yeni toprak alım sürecinin sonuçlandırıldığını, yer olarak da yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu AOÇ'nin değil, Çukurambar'ın seçildiğini söyledi...



ABD Büyükelçiliği, uzun süredir devam eden elçilik için yeni toprak alım sürecinin sonuçlandırıldığını, yer olarak da yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu AOÇ'nin değil, Çukurambar'ın seçildiğini söyledi. 

Büyükelçilik kaynakları, yeni yer arayışlarının on yılları aşan süredir devam ettiğini ve 11 Nisan 2014'te bu arayışa son verdiklerini belirtti. Kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı ve  TOKİ  ile yürütülen görüşmeler sonrasında Çukurambar'da yeni büyükelçilik binası için arazinin satın alındığını belirtti. 2003 tarihinde ABD Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı öncesinde yeni yer arayışlarının başladığına işaret eden kaynaklar, "Şu an süreç sadece dizayn aşamasında. Henüz inşaata başlanmadı" bilgisini paylaştı. Dışişleri Bakanlığı'nın Diplomatik Site'de gösterdiği yer büyükelçilikçe uygun bulunmamış, bunun üzerine yeni yer arayışı başlamıştı. Çukurambar'daki yerin 37 bin metrekare olduğu belirtiliyor. 


Cumhuriyet


Geri Dön