27 / 04 / 2024

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

ABD eski başkanı Donald Trump, New York'ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılanmış olduğu davada verilen 454 milyon dolarlık para cezası kararını temyize götürdü.



ABD eski başkanı Donald Trump, kendisi, çocukları ve şirketleri ile ilgili olarak açılan ve yaklaşık olarak 454 milyon dolar para cezasına çarptırılmış olduğu emlak sektöründeki dolandırıcılık davasını temyize götürdü.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Donald Trump'ın avukatları, Temyiz Mahkemesine sunmuş oldukları dilekçede, tazminat kararına itiraz etti. Avukatlar söz konusu temyiz başvurusunda, hükmü veren yargıç Arthur Engoron hakkında "yetkisini kötüye kullanma", "yetkisini aşma" ve "kararda hukuki ya da olgusal bir hata" olup olmadığının araştırılması talebinde bulunmuştu.

Engoron'un hükmettiği yaklaşık olarak 355 milyon dolar para cezasının, faizle beraber yaklaşık olarak 454 milyon dolara yükseldiği ve Donald Trump'ın ödemesi gereken tutarın da günde yaklaşık olarak 112 bin dolar arttığı belirtiliyor.

ABD eski başkanı Donald Trump 454 milyon dolar cezaya çarptırıldığı davayı temyize götürdü!

NELER OLMUŞTU?

ABD eski başkanı Donald Trump, çocukları ve "Trump Organization" isimli şirketinin anlaşmalar ve finansman sağlama evrakında varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve iş dünyasından kişileri dolandırdığına ilişkin dava, 2 Ekim 2023 tarihinde başlamış ve 11 Ocak tarihinde de sona ermişti.

Donald Trump'ın avukatları söz konusu dava sürecinde, New York Başsavcısı Letitia James'in iddianamesinin yasal mekanizmasına itiraz ederek, Engoron'un önyargılarla karar verdiğini belirtmişti.

New York Başsavcısı Letitia James'in iddianamesi, Donald Trump'ın, 3 çocuğu ve şirketinin servetini 3,6 milyar dolar fazla gösterdiğini iddia ederek Donald Trump ve çocuklarının, New York'ta şirket kurmalarını ve 5 sene boyunca ticari gayrimenkul satın almalarını yasaklamasını, aynı zamanda 370 milyon dolar para cezasına çarptırılmalarını talep etmişti.

Söz konusu davadaki ifadelerinde net varlığının birkaç milyar dolar olduğunu dile getiren Donald Trump, mülk ve yatırımlarının dışında yaklaşık olarak 400 milyon dolar nakit parası olduğunu belirtmişti.

Karşı karşıya olduğu hukuki süreçler arasında en maliyetlisinin Engoron'un kararı olduğunu dile getiren Donald Trump, "mükemmel bir şirket kurduğu, harika binalar, bolca nakit ve harika her şeyi elde ettiği" için cezalandırıldığından şikayet etmişti.

 

İngiltere'de 4.5 milyon TL'ye ev alabilirsiniz!

Uzmanlar o illeri uyardı: 6 ve üzerinde deprem bekleniyor!

Dolar 31,32 TL oldu! Yükseliş devam edecek mi? Dolar yatırımcıları dikkat!


Geri Dön