27 / 04 / 2024

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

ABD hisseleri için 'çok sert şekilde inecek' uyarısı yapıldı!

Bank Of America stratejistleri Fed'in faiz artışına şimdilik son vermiş olabileceğini belirtirken, gelen istihdam verilerinin ekonomide "sert inişe" işaret ettiğini ve hisselerde çekilme beklediklerini söyledi.



Bank of America stratejistlerine göre; Fed şimdilik faiz artışlarına son noktayı koymuş olabilir ancak ABD hisse senetleri hâlâ çok sert bir ekonomik iniş riski nedeniyle geri çekilmeyle karşı karşıya durumda.

Bankanın ünlü stratejisti Michael Hartnett'ın liderliğinde çalışan ekip, iş gücü piyasasındaki yumuşama işaretlerinin Fed'in faiz artışlarını durduracağına dair güçlü bir haber olduğunu belirtti. Ekip, istihdam verilerine ilişkin ılımlı bir verinin, yapbozun son parçası olacağını belirtti. Ancak ünlü stratejist bu ayla birlikte sert inişe dair daha fazla işaret beklediğini ifade etti.

Hartnett, 31 Ağustos tarihli notunda "Son faiz artışını sat!" diye yazdı. Stratejist, ABD hisse senetlerinin geçen yılki düşüşünü doğru şekilde tahmin ederken, S&P 500 yüzde 17 yükselirken bile 2023'te düşüş beklentisini korumayı sürdürmüştü.

Bloomberght.com’un haberine göre yatırımcı güveni son dönemde düşüşte olan ABD ekonomisi, Fed’in politika görünümünde güvercin bir değişime yol açacağı yönündeki fiyatlamalarla destek buluyor. S&P 500 son iki haftada yükseliş kaydetse bile Ağustos ayını düşüşle bitirdi. Bu durum Şubat’tan bu yana ilk düşüş oldu.

Piyasanın dikkati ise cuma günü yayımlanacak tarım dışı istihdam raporunda olacak. 2020 sonundan bu yana en düşük artışın açıklanması bekleniyor.

ABD hisseleri için çok sert şekilde inecek uyarısı yapıldı!

İNGİLTERE’DE İMALAT DÜŞÜŞTE

İngiltere'de imalat sanayi Ağustos ayında, salgından bu yana en düşük seviyesine indi. S&P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayında imalat sanayi Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) verisinin 43 düzeyine gerilediği belirtildi. Beklenti, PMI verisinin 42,5 düzeyinde olacağı şeklindeydi. Temmuz imalat sanayi PMI verisi ise 45,3 olarak açıklanmıştı. PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü sektör büyümesine, altı ise daralmasına işaret ediyor.

Ağustos'ta imalat sanayisi aktivitesinin, salgın kapanmalarının olduğu 2020 yılı bahar döneminden bu yana en düşük performansını gösterdiği belirtildi.

S&P Global Piyasa Araştırmaları Direktörü Rob Dobson, artan faiz oranları, yaşam maliyeti ve ihracat kayıpları nedeniyle üreticilerin ekonominin zayıfladığı görüşünde olduğunu açıkladı


 


Geri Dön