28 / 04 / 2024

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı! En dip fiyatlar…

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların satış rekorunu kırarken, fiyatlar da hareketlenme başladı. Birçok kişi araç fiyatlarda düşüş beklerken ekonomist Mert Başaran, otomobil alacaklar için son 20 gün uyarısı yaptı ve nedenini açıkladı.



Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin (ODMD) açıkladığı şubat verilerine göre, Şubat ayında Türkiye’de 105 bin 990 otomobil ve hafif ticari araç satışı yapılarak tüm şubatı rekoru kırıldı. Şubat ayında otomobil satışları yüzde 39,67 artarak 82 bin 277 adede, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 6,6 yükselişle 23 bin 713'e yükseldi.

Ekonomide belirsizlik ve kredi sınırlamaları nedeniyle son dönemde otomobil piyasasında görülen durgunluk, fiyatların düşeceği yönündeki beklentiyi artırdı. Ünlü ekonomist Mert Başaran vatandaşta bu beklenti hakimden https://twitter.com/MertBasaran_inv X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda araba alacakları uyardı.

Başaran arabanın bir yatırım aracı olmadığını ama ihtiyaçtan alacaklar için doğru zaman olduğunu belirterek, “Elimdeki istatistiklere göre rakamlarda yukarı doğru dönüş başlıyor. Ramazan boyunca oluşacak rehavet,seçim beklentisi nedeni ile şu 20 gün araba almak için en dip noktalar olabilir” dedi.

Mert Başaran seçim sonrası hem doların hareketi hem de bayramlar olacağı için memlekete gitmek isteyenlerin araç talebinin artacağını ifade ettiği paylaşımında şunları söyledi: “Bu iki nedenden dolayı ramazandan sonra bu rakamları bulmak zor olabilir! Daha lükse binmek için değiştirin demiyorum ama mecburiyet varsa bu 20 gün istatistik olarak güzel zaman! Grafikte dönüş başlıyor." 

FİYATLAR ARTAN DİYEN DE OLDU DÜŞEN DİYEN DE.. 

Borsada 2024 halka arzlar ne kadar kazandırdı? Yeni  halka arzlar ne zaman?

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte 300 bin TL, 400 bin TL hesaplama tablosu Mart 2024!

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ramazan pidesi yüzde 80 zamlandı! Vatandaş yarım ve çeyrek pide tedavüle çıksın dedi


Geri Dön