04 / 05 / 2024

Borsada 2024 halka arzlar ne kadar kazandırdı? Yeni  halka arzlar ne zaman?

Borsada 2024 halka arzlar ne kadar kazandırdı? Yeni  halka arzlar ne zaman?

Borsada yükseliş devam ederken yatırımcının halka arzlara olan ilgisi de artıyor. Peki yılbaşından bu yana yapılan halka arzlar yatırımcısına ne kadar kazandırdı? Yeni halka arzlar ne zaman?



Fitch Ratings’in Türkiye’nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notundan “B”den “B+”ya yükseltmesinin ardından Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı. Borsadaki yükselişin devam etmesi beklenirken, Şubat ayında başlanan halka arzlar da devam ediyor. Yılbaşından bu yana 7 şirketin halka arzının yapıldığı Borsa İstanbul’da yeni halka arz onayları da geldi.

Peki yılbaşından bu yana yapılan halka arzlar yatırımcısına ne kadar kazandırdı? Yeni halka arzlar ne zaman yapılacak?

Borsa Filozofu https://twitter.com/borsafilozofu X sosyal medya hesabından halka arzlarda son durumu paylaşarak, yılbaşından bu yana yapılan halka arzların getirilerini açıkladı. İşte o paylaşım

HANGİ HALKA ARZ NE KADAR KAZANDIRDI?

Halka Arzlarda Son Durum!

Halka arz serüveni Pasifik Teknoloji (#patek) ile başlamıştı. Pasifik Teknoloji yatırımcısına %292 getiri sağladı.

Ardından %40 dağıtımı kurumsala gerçekleşen Bor Şeker (#borsk) halka arz onayı aldı. Bor Şeker yatırımcısına %59 kazanç sağladı.

Sonrasında Limak Doğu Çimento (#lmkdc) halka arzı işleme başladı ve yatırımcısına %111 getiri sağladı.

Ardından Alves Kablo (#alves) ve Oba Makarna (#obams) halka arzı onaylandı. Alves Kablo 7. işlem gününde tavan kapanış yaptı ve yatırımcısına %94 kazanç sağladı. Oba Makarna halka arzının %50’si kurumsallara dağıtıldı ve tavan serisi diğer arzlara göre az sürdü. En az getiri sağlayan Oba Makarna, yatırımcısına %48 kazanç sağladı.

Ardından iki adet halka arz onay aldı; Artemis Halı (#artms) ve Mogan Enerji (#mogan). Artemis Halı 5. işlem gününde tavan kapanış yaptı, %60 getiri sağladı. Mogan Enerji 2. işlem gününde tavan kapanış yaparak %21 kazanç sağladı.

Halka arzlara yoğun ilgi devam ederken en son halka arz onayını da Odine Solutions Teknoloji (#odine) aldı. Odine Solutions halka arzı çarşamba-perşembe-cuma emir toplayacak. Bol tavanlı bir halka arz olmasını temenni ediyoruz.

Asgari ücrete bu sene ara zam olacak mı? Son dakika açıklaması geldi: Bütçeler buna göre hazırlandı!

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte 300 bin TL, 400 bin TL hesaplama tablosu Mart 2024!

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

 


Geri Dön