01 / 05 / 2024

ABD, Türklerin yurt dışında ev alırken ilk tercihi!

ABD, Türklerin yurt dışında ev alırken ilk tercihi!

ABD merkezli emlak danışmanlık şirketi Coldwell Banker 'in Türkiye Genel Müdürü Gökhan Işık, Türklerin yurtdışında ev almak için en çok ABD 'yi sonra İngiltere 'yi tercih ettiğini söyledi



Türkiye 'deki ilk ofisini 2008 yılında açan ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker, 49 ülkede 3 bin 600 ofisiyle hizmet veriyor. Yurt dışında gayrimenkul satın almak isteyen Türklerin danışmanlık almak üzere kapısını çaldığı öncelikli adresler arasındaki şirket, özellikle global ekonomik kriz döneminde pek çok Türk 'e ABD 'deki mülklerle ilgili aracılık etti. Coldwell Banker Türkiye Genel Müdürü Gökhan Işık, geleneksel olarak Türklerin gayrimenkul alımında ilk tercihinin ABD, ikinci tercihinin de İngiltere ve özellikle Londra ağırlıklı olduğunu söyledi. Işık, Miami 'nin daha çok lüks yazlık konutlar için tercih edildiğini, New York ve Londra 'nın da garantili ve yüksek kira getirisi olduğu için talep gördüğünü belirtti.

10 BİN DOLARA EV ALDILAR

Işık, şunları söyledi: “Kriz sonrası fiyat balonunun sönmesi üzerine, fırsatı görenler harekete geçti. ABD 'nin çeşitli eyaletlerinin belli yerlerinde 10 bin dolara inen daire fiyatlarından yararlanan Türkler oldu. ”

Menekşe Ataselim / HABERTÜRK


Geri Dön