02 / 05 / 2024

ABD'de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

ABD'de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

ABD'de koronavirüs salgınına yönelik ekonomik destek paketleri belirlendi. Destek paketleri kapsamında vatandaşlara doğrudan 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak. 



ABD'de, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun zamandır devam eden müzakerelerin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketinde anlaşmaya varıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketi ile bütçe tasarısı üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı.

 McConnell destek paketinin detayına ilişkin bilgi vermezken "Nihayet, ülkenin ihtiyaç duyduğu iki partili atılımı elde ettik" yorumunu yaptı. McConnell, Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine yönelik "daha fazla yardımın yolda" olduğunu dile getirdi. 

ABD de 25 milyar dolar kira yardımı yapılacak!

Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik destek paketi ile bütçe tasarısının, ABD yerel saatiyle gece yarısından önce ABD Temsilciler Meclisi ile Senato'da oylanması bekleniyor. Söz konusu paket ve bütçenin, Temsilciler Meclisi ile Senato'da onaylanmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasına sunulması bekleniyor.

Ekonomik destek paketi dahilinde ABD vatandaşlarına 600 dolarlık doğrudan ödeme, küçük işletmelere yönelik 300 milyar dolarlık kaynak, kira yardımı için 25 milyar dolarlık destek ve işsizlik yardımlarının 300 dolar artırılması gibi düzenlemelerin olduğu aktarıldı. 

ABD'de konut başlangıçları yüzde 1,2 yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi Aralık ayında beklentinin altına indi!


Geri Dön