Dış Piyasalar

ABD'de inşaat harcamaları temmuz ayında azaldı!

ABD'de inşaat harcamaları temmuz ayında artış beklentisinin aksine yüzde 0,3'lük azalma gösterdi. Temmuz ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,3 azalarak 2 trilyon 162,7 milyar dolar oldu.

ABD'de inşaat harcamaları temmuz ayında artış beklentisinin aksine yüzde 0,3'lük azalış kaydetmiş oldu. Buna göre, ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 azalarak 2 trilyon 162,7 milyar dolar olduğu belirtildi.

ABD Ticaret Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin inşaat harcama verilerini duyurdu. Yapılan açıklama kapsamında, ülkede inşaat harcamaları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak temmuzda bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 azaalarak 2 trilyon 162,7 milyar dolar olduğu belirtildi. 

www.bloomberght.com'da yer alan içeriğe göre; Söz konusu harcamalara dair piyasa beklentisi bu dönemde yüzde 0,1 artması yönünde seyretti. İnşaat harcamaları, haziranda 2 trilyon 169 milyar dolar olarak hesaplandı.

Öte yandan, kamu inşaat harcamaları temmuzda yüzde 0,1 yükselirken, özel sektör inşaat harcamaları yüzde 0,4 azaldığı kaydedildi. İnşaat harcamaları, temmuzda yıllık bazda ise yüzde 6,7 arttığı belirtildi. 

ABD'li dev banka Türkiye'nin dolar tahminini değiştirdi! İşte yeni rakam!

Amerika'da konut fiyatlarında senenin en küçük artışı yaşandı!

Hangi yatırım aracı kazandırdı! Bu hafta döviz ve altın kazandırdı, borsa kaybettirdi...

Hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? Borsa kaybettirdi, döviz ve altın kazandırdı!

Kripto paralarda sert düşüş! Kripto paralar 24 saatte 1 trilyon 840 milyar dolara düştü...