27 / 04 / 2024

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi. Açıklanan verilere göre; ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı.



ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB), eylül ayına ilişkin konut piyasası endeksini açıkladı. Buna göre, konut piyasası endeksi, Eylül ayında önceki aya kıyasla 5 puanlık arttı ve 83 oldu.

Düşük konut kredisi (mortgage) oranlarının konut talebini artırmasıyla rekor seviyeye ulaşan endekse ilişkin piyasa öngörüsü, Eylül ayında 78 değerini alması yönündeydi.

Konut piyasası endeksi, ağustosta bir önceki aya göre 6 puan artış göstermiş, 78 değerine ulaşmış ve ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıstan itibaren yakaladığı toparlanma eğilimine devam etmişti.

Konut piyasası endeksinin 50'nin üzerinde değer alması konut satışlarındaki pozitif görünüme, 50'nin altında değer alması ise negatif görünüme işaret ediyor.

ABD'de bekleyen konut satışları Temmuz ayında da yükselişini sürdürdü!


Geri Dön