27 / 04 / 2024

ABD'de konut satışlarında ılımlı artış!

ABD'de konut satışlarında ılımlı artış!

ABD Merkez Bankası'nın "Bej Kitap" raporunda ticari gayrimenkul faaliyetlerinin düşük seviyelerde kalmasına rağmen konut satışlarında ılımlı bir artış görüldüğü belirtildi.



ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin bulunduğu "Bej Kitap" raporunun Temmuz 2020 sayısını yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan raporda, "Ekonomik faaliyet hemen hemen tüm bölgelerde arttı ancak Kovid-19 salgını öncesinde olduğundan düşük seviyelerde kaldı." ifadeleri yer aldı.

- İşletmelerin açılmasıyla tüketici harcamaları arttı 

Yayımlanan raporda, tüketici harcamalarının birçok işletmenin yeniden açılmasıyla arttığı belirtilerek şu ifadeler yer aldı:

"Araç satışlarındaki toparlanma ile yiyecek-içecek ve konut sektörlerindeki büyümenin öncülüğünde perakende satışlar tüm bölgelerde arttı. Dinlenme ve konaklama harcamaları iyileşme gösterdi ancak bir yıl önceki seviyelerinin çok altında kaldı. Bölgelerin çoğu imalat faaliyetinin çok düşük seviyelerden yükseldiğini bildirdi. Profesyonel ve ticari hizmetlere olan talep çoğu bölgede arttı ancak yine de zayıf kaldı."

- Ekonomik görünüm belirsizliğini sürdürdü 

Raporda, ticari gayrimenkul faaliyetlerinin düşük seviyelerde kalmasına rağmen konut satışlarında ılımlı bir artış görüldüğü belirtildi.

Tarım sektöründe finansal koşulların zayıf kalmaya devam ettiğine işaret edilen raporda, enerji sektöründe ise faaliyetin sınırlı talep ve arz fazlası sebebiyle azaldığı belirtildi.

Yayımlanan Raporda, "Ekonomik görünüm, görüşülen kişilerin Kovid-19 pandemisinin ne kadar süreceği ve ekonomik etkilerinin büyüklüğü konularıyla mücadelesinden dolayı oldukça belirsiz olmaya devam etti." ifadesi de yer aldı.

 

Fed ABD bankalarının 'stres testi' sonuçlarını açıkladı!

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!


Geri Dön