Dış Piyasalar

ABD'de mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyede!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan verilere göre ABD'de  30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye yükseldi

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,27'ye çıkarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Peki ABD konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan o rakamlar...

Peki ABD konut kredisi faizlerinde son durum ne? İşte Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan o rakamlar...

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resm verilere göre, mortgage başvuruları, 8 Eylül 2023 tarihi ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 0,8 azalma gösterdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,21'den yüzde 7,27'ye çıktı.

Açıklanan rakamlara göre, aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,66'dan yüzde 6,72'ye yükseldi.

Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada mortgage başvurularının 8 haftanın 7'sinde düşüş göstererek 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye indiğini söyledi.

Ayrıca Mortgage Bankalar Birliği Başkan Yardımcısı Joel Kan 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranının geçen hafta yüzde 7,27'ye çıkarak, temmuz ayı sonundaki seviyesinin 40 baz puan üzerine çıktığını kaydetti.


ABD KONUT PİYASASI ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan ve merakla beklenen resmi verilere göre, 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, 2023 yılının Ağustos ayının son haftalarında yüzde 7,31 ile 2000 yılının Aralık ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaşmış oldu.

Yine pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, ABD'de 30 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranının geçtiğimiz haftalarda 23 senenin en yüksek seviyeleri olan yüzde 7,31'den yüzde 7,21'e gerilemesine karşın mortgage başvuruları, 1996 yılının Aralık ayından bu yana en düşük seviyelere inmişti.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Kur Korumalı Mevduat'ta zorunlu karşılık oranı yükseltildi!

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek ödeme müjdesi! Promosyon tutarları yenilendi! Emekliler bu rakamlara hemen bakın!