Ekonomi

ABD'de mortgage faiz oranı 16 yılın zirvesine çıktı!

Ülkede ortalama 30 yıllık ipotek oranı yüzde 6.52'den yüzde 6.75'e yükseldi. ABD Merkez Bankası (Fed), yüksek enflasyon karşısında faiz oranlarını artırmaya devam etti, ancak artan borçlanma maliyetleri konut piyasasını etkilemeye devam etti

ABD'de ortalama 30 yıllık ipotek (ipotek) faiz oranı, 2006'dan bu yana en yüksek seviye olan yüzde 6,75'e ulaştı.

ABD Merkez Bankası (Fed), yüksek enflasyon karşısında faiz oranlarını artırmaya devam etti, ancak artan borçlanma maliyetleri konut piyasasını etkilemeye devam etti.

Mortgage Bankacılar Birliği'nin (MBA) verilerine göre, 30 Eylül'de sona eren haftada ipotek başvuruları bir önceki haftaya göre yüzde 14,2 azaldı.

Ülkede ortalama 30 yıllık ipotek oranı yüzde 6.52'den yüzde 6.75'e yükseldi. Söz konusu faiz oranları 2006 yılından bu yana en yüksek seviyesine yükseldi.

Aynı dönemde, ortalama 15 yıllık ipotek oranı yüzde 5,7'den yüzde 5,96'ya yükseldi.

MBA'in ekonomi ve endüstri tahminlerinden sorumlu başkan yardımcısı Joel Kang, ipotek oranlarının geçen hafta artmaya devam ettiğini ve ipotek başvurularının 1997'den bu yana en düşük seviyesine düştüğünü söyledi.

Mevcut faiz oranlarının geçen yıla göre iki katına çıktığını kaydeden Kang, yalnızca son yedi haftada 130 baz puan yükseldiklerini kaydetti.

Kan, Ian Kasırgası'nın ipotek başvurularını da azalttığını ve Florida Kasırgası'nın başvurularda yüzde 31 düşüş yaşadığını bildirdi.

 

ENFLASYON YÜZDE 2'YE DÜŞMELİ!

Fed'in faiz oranlarını 75 baz puan artırmasının ardından Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenledi.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde olduğunu ve yüksek enflasyonun devam etmesinin büyük bir zorluk olduğunu söyledi.

Powell, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun yüzde 2'ye doğru geldiğini görmek istiyoruz." dedi.

Powell, para politikasını sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki etkisini bilmek istediğini ve para politikasının vaktinden önce gevşetilmemesi gerektiğini söyledi.

Powell, Fed'in enflasyonu yüzde 2'ye indirmeye kararlı olduğunu belirterek, "Fed, enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edecek." dedi.

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!
Dolar pazartesi bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!
Altın yıl sonunda o rakamı görecek! Analistler seri bir şekilde açıkladı! Bunu duyan kuyumcuya koşuyor!