06 / 05 / 2024

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, yüzde 7'nin altına düşerken mortgage başvurularında da artış kaydedildi.



Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resmi verilere göre, mortgage başvuruları, 14 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada, mevsim etkisinden arındırılmış şekilde yüzde 1,1 arttı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 7,07'den yüzde 6,87'ye indi.

Verilen detaylara göre, aynı dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,42'den yüzde 6,36'ya düştü.

ABD de mortgage faizleri yeniden yüzde 7 nin altına geriledi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) Başkan Yardımcısı Joel Kan, verilere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, mortgage faizlerinin, piyasaların ABD'de enflasyonun soğumaya devam ettiğini gösteren verilere olumlu tepki vermesiyle geçen hafta düştüğünü kaydetti.

Aktarılan bilgilere göre, yeniden finansman başvurularının yüzde 7'nin üzerinde arttığını kaydeden Mortgage Bankalar Birliği (MBA) Başkan Yardımcısı Joel Kan, geçen hafta düşüş kaydedilen mortgage faizlerine rağmen konut satın alma başvurularının azaldığını belirtti.

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) Başkan Yardımcısı Joel Kan, konut satın alma faaliyetinin düşük konut arzı ve hala 1 sene öncesine göre çok daha yüksek olan faiz oranlar sebebiyle düşük kalmaya devam ettiğine değindi.


Geri Dön