Dış Piyasalar

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.Açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artış gösterdi

ABD Çalışma Bakanlığı, bu yılın nisan ayına ait Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisini açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artış gösterdi. Yine verilen detaylara göre, söz konusu bu dönemde beklentilerin altında yükseliş gösteren verinin yüzde 0,3 artması öngörülüyordu. Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Mart ayında da yüzde 0,4 azalmıştı.

Yine açıklanan rakamlara göre, üretici fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda da yüzde 2,3 artış gösterdi. 2021 yılının ayından bu yana en düşük seviyeyi kaydeden üretici enflasyonunun yıllık bazda yüzde 2,4 şeklinde olması öngörülüyordu. Üretici enflasyonu, Mart ayında yıllık bazda yüzde 2,7 şeklinde olmuştu.

Yine paylaşılan detaylara göre, değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 3,2 ile 2021 yılının Mart ayından bu yana en düşük artışı gösterdi.

Verilen bilgilere söre, aylık bazda piyasa beklentilerine paralel olarak gerçekleşen çekirdek ÜFE'nin yıllık bazda yüzde 3,3 şeklinde artması öngörülüyordu. Çekirdek ÜFE, Mart ayında aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazda yüzde 3,4 artış göstermişti.

Aktarılan detaylara göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), üretimde kullanılan girdilerin fiyatlarını ölçerek nihai ürün fiyatlarına ve manşet enflasyona ilişkin ipuçları da veriyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Üretici Fiyat Endeksi de dahil olmak üzere tüm enflasyon göstergelerini takip ediyor.

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANMIŞTI

Verilen detaylara göre, bu hafta piyasalar tarafından merakla beklenen ABD enflasyon rakamları resmen açıklandı. Açıklanan verilere göre ABD'de tüketici fiyatlarında yıllık bazda 2022 yılı Haziran ayında gördüğü zirvesinden başlayan düşüş, üst üste 10. aya taşındı. Yıllık fiyat artış hızı son 2 senenin en düşük seviyesine geriledi. Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 4,9 şeklinde oldu.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!

Altın fiyatları şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın tozu dumana kattı! Bu rakam bir ilk! 11 Mayıs altın fiyatları

ABD brent petrol fiyatı tahminini 7 dolar aşağı çekti!