28 / 04 / 2024

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD’den 35 bin çalışma vizesi!

ABD, 2022 mali yılının ikinci yarısında tarım dışı sektörlerde 35 bin ek çalışma vizesi vereceğini duyurdu. Bu duyurunun hemen ardından detaylar merak edilmeye başlandı. İşte ek çalışma vizesine dair tüm detaylar...



ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, belirlenen şartlara uyan işverenler 30 Eylül 2022 tarihine kadar H-2B vizesi sahiplerini mevsimsel işçi olarak istihdam edebilecekler. 

Ek vize kararının, ülkedeki işgücü eksikliği sebebiyle alındığı ifade edildi. 

Devreye sokulan 35 bin H-2B vizesinin 23 bin 500’ü, son üç mali yıl içerisinde bu vizeyle ABD’de çalışanların ülkeye yeniden mevsimlik işçi olarak dönebilmesini sağlayacak. 

Geriye kalan 11 bin 500 vize ise El Salvador, Guatemala, Honduras ve Haiti’den gelecek olan mevsimlik işçilere verilecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön