27 / 04 / 2024

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 10 milyon 200 bin varil artış kaydetti. Hal böyle olunca gözler güncel petrol fiyatlarına çevrildi. Bugün brent petrol yükseldi mi, düştü mü? 13 Ekim brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu?



ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ABD'deki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık olarak 10 milyon 200 bin varil artışla 424 milyon 200 bin varil seviyesine yükseldiğini duyurdu. Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları ise değişmedi ve 351 milyon 300 bin varil seviyesinde sabit kaldı. Peki güncel brent petrol fiyatları ne kadar oldu? Bugün brent petrol kaç dolar?  İşte 13 Ekim Cuma brent petrolün varil fiyatı...

 ABD nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? 13 EKİM 2023 BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI

Brent petrolün varil fiyatı dün 87,64 dolara kadar yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı dün, günü 86 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 1,13 oranında yükselerek 86,97 dolar oldu.

Brent petorlün fiyatlarındaki yükselişte, küresel petrol arzına yönelik endişelerin piyasalarda yeniden zemin kazanması etkili oldu.
 ABD nin ticari ham petrol stokları 10 milyon arttı! Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

ABD'DE PETROL ÜRETİMİ ARTTI!

ABD'nin ham petrol ithalatı geçen hafta önceki haftaya kıyasla günlük ortalama 115 bin varil artışla 6 milyon 329 bin varil oldu.

Ham petrol ihracatında da günlük ortalama 1 milyon 889 bin varil azalış gözlemlendi ve 3 milyon 67 bin varile yükseldi. 

ABD'nim günlük ham petrol üretimi ise 30 Eylül-6 Ekim haftasında 298 bin varil artarak 13 milyon 618 bin varil olarak kaydedildi.

EIA'nın "Ekim 2023 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu sene yaklaşık olarak 12 milyon 920 bin varil, gelecek sene ise 13 milyon 120 bin varil olması bekleniyor.

Akaryakıta indirim gelecek mi? Benzin, motorin, LPG fiyatlarında flaş gelişme! Sürücüler dikkat! 

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön