27 / 04 / 2024

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 88,26 dolara yükselirken varil fiyatı, günü 85,82 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün brent petrol en kadar? Brent petrol yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı.



Brent petrolün varil fiyatı dün günü 85,82 dolar seviyesinde tamamladı. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar? Brent petrol ne kadar oldu? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı.

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? 12 EKİM 2023 BRENT PETROL VARİL FİYATI!

Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 0,35 azalışla 85,52 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 83,08 dolardan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatlardaki düşüşte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin petrol stoklarındaki artış öngörüsünün işaret ettiği zayıf talep beklentileri etkili oldu.

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı

PETROL FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

ABD Enerji Enformasyon İdaresi resmi stok verileri bugün belli olacak. Stoklarda yükseliş olması halinde petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi bekleniyor. 

İsrail-Filistin çatışması sonrası piyasalarda petrol tedarikine yönelik oluşan endişelerle hafta başında aniden yükselen petrol fiyatları, arz endişelerinin hafiflemesiyle düşmeye devam ediyor. 

ABD'de günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl yaklaşık 12 milyon 780 bin varil olması bekleniyor. Geçen yıl bu rakam yaklaşık 11 milyon 910 bin varil olarak kayıtlara geçmişti. 2024 yılında üretimin 13 milyon 160 bin varile çıkacağı hesaplanıyor.

ABD'de günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl yaklaşık 12 milyon 780 bin varil olması bekleniyor. Geçen sene  bu rakam yaklaşık 11 milyon 910 bin varil olarak kayıtlara geçmişti. 2024 yılında üretimin 13 milyon 160 bin varile çıkacağı hesaplanıyor.

Öte yandan, küresel petrol talebinin bu yıl günlük 100,9 milyon varil, gelecek yıl 102,3 milyon varil olacağı öngörülüyor.

Petrol fiyatlarında 'Aksa Tufanı' rüzgarı! Brent petrolde yükseliş sürüyor! Brent petrol bugün ne kadar oldu?

Brent petrolde son dakika: Brent petrolün varil fiyatı 87,51 dolar oldu! 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön