28 / 04 / 2024

Brent petrolde son dakika: Brent petrolün varil fiyatı 87,51 dolar oldu! 

Brent petrolde son dakika: Brent petrolün varil fiyatı 87,51 dolar oldu! 

Brent petrolün varil fiyatı dün 89 dolara kadar yükselirken, günü 88,15 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün düne göre yüzde 0,72 düşüşle 87,51 dolar oldu.



İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte yükselişe geçen petrol fiyatları bugün yüzde 0,72 düşüşle 87,51 dolar oldu. Brent petrolün varil fiyatı, bugün düne göre yüzde 0,72 düşüşle 87,51 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 85,67 dolardan işlem görüyor.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI FİYATLARI YÜKSELTİYOR!

İsrail'in küresel petrol tedarikindeki rolü sınırlı olsa da dün çatışmanın bölgeye yayılabileceğine yönelik endişeler petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. 

Öte yandan söz konusu çatışmalar dolayısıyla İran'a uygulanacak olası bir ambargonun petrol piyasasına etkisinden endişe duyulurken, ABD'den gelen son açıklama bu endişeleleri hafifletti. 

Uzmanlara göre, tüm riskler rağmen çatışmanın petrol piyasalarına etkisinin kısa vadede sınırlı kalabileceğini açıkladı. 

Öte yandan, dünya genelinde "şahin" para politikalarının sonuna yaklaşıldığına dair güçlenen beklentiler de fiyatlar üzerinde etkili oluyor. 

Brent petrolün varil fiyatında teknik olarak 87,68 ile 88,02 dolar aralığının direnç, 87,43 ile 87 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrolde son dakika: Brent petrolün varil fiyatı 87,51 dolar oldu! 
SAVAŞIN PETROL FİYATLARINA ETKİSİ!

Petrol, İsrail-Hamas çatışmasının artmasından bu yana işlem göreli sadece bir gün oldu ancak yatırımcılar, çatışmanın etkisini görmek adına piyasadaki ralliyi durdurmak için harekete geçti. 

Dün hem ABD ham petrolünün hem de İngiltere'deki emsali Brent'in fiyatlarının yüzde 4'ün üzerinde artmasının ardından bugün, Asya'da iki petrol göstergesi de ekside işlem gördü. 

Orta Doğu'da üretilen, ticareti yapılan ya da Orta Doğu dışına sevk edilen petrolün ne kadarının, bölgedeki son gerilim nedeniyle mahsur kalacağına dair güvenilir tahminler bulunmazken petroldeki ralli düştü.

WTI Kasım ayı vadeli ham petrol 36 sent düşüşle varil başına 86,02 dolar oldu. Dün ABD ham petrolü, yaklaşık 4,50 dolar artarak 87,23 dolar ile seansın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra kapanışı, 3,59 dolar kazanımla yaptı.

Aralık vadeli Brent petrol 34 sent düşüşle 87,81 dolara geriledi. Bir önceki seansta brent, WTI gibi seansın en yüksek seviyesinde yaklaşık 4,50 dolar artış ile 89 dolara ulaşırken 3,57 dolar artışla kapandı.

Akaryakıtta petrol depremi: Peş peşe indirimlerin ardından yeni zamlar kapıda! Son dakika! 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön