30 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 88,33 dolar oldu

Brent petrolün varil fiyatı 88,33 dolar oldu

Brent petrolün varil rakamı, uluslararası piyasalarda 88,33 dolardan işlem görüyor. Buna göre Brent petrol bugün nasıl seyredecek işte haberin ayrıntıları...



Geçtiğimiz guma günü 89,43 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil ücreti, günü 89,20 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Buna göre Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.20 itibarı ile cuam kapanışa göre yüzde 0,98 azalma ile 88,33 dolar olarak gerçekleşti. Yine aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,45 dolardan işlem gördü.

Bu fiyatlardaki azalmada, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararlarından önce piyasalarda zemin kazanan talep endişeleri etkili oldu. Amerika'da istenen beklentilerin üzerinde olan bir dizi makroekonomik verinin arkasından Fed'in politika faizini beklenenden daha uzun süre artan seviyelerde tutacağına yönelik endişeler de arttı. Bu durum, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkede talep endişelerine yol açarak ücret yükselişlerini aşağı yönlü ilerledi.

Ayrıca son günlerde , İsrail-Filistin arasındaki savaşında çatışmasının piyasalarda yol açtığı arz endişesi de fiyatlar üzerinde çok fazla etkili olmaya devam ediyor. Yaşanan çatışmanın bölgeye yayılması durumunda petrol arzına zarar vereceği ve senenin geri kalanında beklenen arz açığını daha da derinleştireceğinden endişe ediliyor. Çatışmaların gerçek etkisini ölçmekte zorlanıyor. Bu durum petrol rakamlarını, yapılan çatışma ile ilgili haber akışlarına karşı hassaslaştırıyor ve fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Brent petrolde teknik olarak 88,53 ile 89,25 dolar aralığının direnç, 87,81 ile 87,09 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

Brent petrolün varil fiyatı 88,33 dolar oldu

HAM PETROL VE BRENT PETROL ARASINDAK FARK NEDİR?

Brent petrol, 1960 yılında Kuzey Denizi'nden elde edilen bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Buna kapsamda ham petrol yeryüzünden elde edilen ve rafine olarak benzin, jet yakıtı ve diğer petrol ürünleri gibi ürünlere dönüştürülen doğal bir kaynaktır.

BRENT PETROL NEDİR?

Brent Petrol dünya petrol sektörüne yön veren petroldür. Buna kapsamda Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinmektedir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde yüzde sıfıt virgül otuz yedi oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol'ün işlenmesi daha da kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı 89,31 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar seviyesinde işlem gördü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön