29 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerine Ekim ayında da devam edeceği endişeleriyle 88,92 dolara çıkarak geçen sene kasım ayından bu yana en yüksek seviyeleri gördü.




Geçtiğimiz hafta cuma günü 84,48 dolardan kapanan Brent petrolün varil fiyatı, bugün geçen haftaya göre yüzde 5,2 artış göstererek, 88,92 dolar seviyelerinden kapandı. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, böylelikle son zamanlarda sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı geçen sene Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeleri de görmüş oldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Batı Teksas türü ham petrolün varili de geçen haftaki kapanışa göre yüzde 7,7 artış göstererek, haftayı 86,05 dolar seviyelerinde tamamladı.

Yine paylaşılan bilgilere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekletirmiş olduğu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun yeni bir arz kesintisi anlaşması yapmaya hazırlandığını açıkladı.

Verilen bilgilere göre, Suudi Arabistan ile Rusya'nın gönüllü petrol üretimi kesintisine Ekim ayında da devam edeceğine yönelik endişeler, petrol fiyatlarını da artırdı.

Brent petrolün varil fiyatı 88,92 dolara çıkarak resmen rekor kırdı!

Paylaşılan detaylara göre, Suudi Arabistan, Temmuz ayında başlamış olduğu ve  Ağustos ayında da uzatmış olduğu günlük 1 milyon varil kesinti uygulamasının süresini Eylül'ü de kapsayacak biçimde uzatmıştı.

Ağustos ayında da petrol ihracatını günlük 500 bin varil düzeyinde azaltan Rusya da petrol ihracatını gönüllü şekilde azaltmayı sürdüreceğini ve bu doğrultuda da Eylül ayında petrol arzında günlük 300 bin varillik kesintiye gidileceğini açıklamıştı.

Ayrıca diğer bir taraftan ABD'de iş gücü piyasasındaki yavaşlamaya işaret eden söz konusu verilerin Fed'in senenin geri kalanında faiz artırımına gitmeyeceği yönündeki öngörüleri güçlendirmesi ise fiyatların yükselişini de destekliyor.

ABD Çalışma Bakanlığının resmen açıklamış olduğu göre, ülkede tarım dışı istihdam, Ağustos ayında 187 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, işsizlik oranı yüzde 3,8 ile 2022 yılının Şubat ayından bu yana da  en yüksek seviyeye çıktı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artmasına karşın ülkede işsizlik oranındaki yükselişlerin istihdam piyasasında yavaşlamanın hala sürdüğünü ortaya koyduğunu belirterek, Fed'in faiz artırım döngüsünün son bulmuş olabileceği ihtimalinin gücünü koruduğuna değindi.

Çiftçilere müjde! Destek ödemeleri hesaplara yatırıldı! Hemen hesabınızı kontrol edin!

En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? SSK ve Bağkur emeklileri çok acil bir bir hesaplanan bu rakamlara bakın!

Dolar 27 TL'ye demir attı! Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön