30 / 04 / 2024

Dolar 27 TL'ye demir attı! Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?

Dolar 27 TL'ye demir attı! Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?

Haziran ayında dolardaki yükselişe rağmen Merkez Bankası son 30 iş gününde 8,6 milyar dolar sattı. Dolar adeta 27 liraya demir attı. Peki dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?



Dolar kuru özellikle seçimlerin ardından  sert yükselişe geçti. Ardından Merkez Bankası'nın verdiği peş peşe faiz artırma kararları dolarda beklenen düşüşü gösteremedi. Dolar kuru son günlerde 27 liraya demir atarken milyonlarca vatandaş doların ne olacağını araştırıyor. Peki Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi? İşte merak edilenler...

Dolar 27 TL ye demir attı! Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?

DOLAR 27 TL'YE DEMİR ATTI!

Dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Hafta sonunun ilk gününde dolar kuru alış fiyatı 26,67 lira, satış fiyatı ise 26,84 liradan işlem görüyor. Euro/TL alış fiyatı 28,669 lira, satış fiyatı ise 28,95 lira. Euro dolar paritesi ise 1,0783 bandında değerleniyor. 

MERKEZ BANKASI'NIN YIL SONU DOLAR BEKLENTİSİ!

Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre dolar yıl sonunda yükselişe geçecek.  Önceki ay 28,45 TL olan yıl sonu dolar beklentisi bu ay 29,82 TL'ye yükseldi. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası faiz kararında. Milyonlarca kişi ''Fed faiz kararı ne zaman? Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed Eylül faiz kararı hangi gün?'' sorularını merak ediyor.

Kritik FED toplantısı 19-20 Eylül'de yapılacak. Toplantının ardından FED Başkanı Powell eylül ayı FED faiz kararını duyuracak.

Toplantının ardından FED Başkanı Powell eylül ayı FED faiz kararını duyuracak.

Dolar 27 TL ye demir attı! Dolar ne olur? Dolarlarımızı satalım mı, bekletelim mi?

DOLAR NE OLUR? DOLAR NE OLACAK?

Asıl merak edilen konu doların ne olacağı. Dolar kuru için ekonomistlerden kritik değerlendirmeler gelmeye başladı. Ekonomist Selçuk Geçer, doların  yıl sonuna kadar yükseleceğini açıkladı ve 40 lira olacağını söyledi.  Bu seviyeye kademe kademe geleceğini aktaran Geçer, ilk aşamada doların 35  ardından 38 son olarak ise rekor seviye olan 40 lira seviyesine ulaşmasını bekliyor. Bundan dolayı, Selçuk Geçer elinde dolar olanları uyardı. 

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Rüzgar tersine döndü! 2 Eylül Cumartesi canlı altın fiyatları

 


Geri Dön