27 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar seviyesinde işlem gördü

Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar seviyesinde işlem gördü

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...



Brent petrolün varil fiyatı, dün 90,35 dolara kadar çıkarak günü 90,13 dolar seviyesinde tamalayarak kapadı. Buna göre Brent petrolün varil ücreti, bugün saat 09.23 itibarı ile kapanışa rakamına göre yüzde 0,70 azalma ile 89,50 dolar olarak gerçekleşti. Buna göre Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,74 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar seviyesinde işlem gördü

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol tüketicisi Amerika'da oluşan talebin azaldığına yönelik verilerin de etkisi ile düşüş moduna geriledi. Amerika Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta yaklaşık olarak 1 milyon 400 bin varil artışla 421 milyon 100 bin varil seviyesine çıktığını açıkladı. Bu kapsamda piyasa beklentisi ise stokların 2 milyon 600 bin varil azalacağı yönündeydi. Beklentilerin aksine stoklarda yükseliş olması petrol fiyatlarındaki düşüşüde desteklemiş oldu. Buna göre Amerikan dolarının diğer para birimleri karşısında değerinin giderek artması ile petrol fiyatlarının azalmasında da etkili oldu. Amerikan dolar endeksi yüzde 0,27 artışla 106,637 oldu. Buna göre güçlü doların, döviz kullananlar için petrolü daha pahalı hale getirerek gerçekleşen talebi azaltaması beklentiler arasında.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar petrol fiyatları üzerindeki etkisi sürüyor. Piyasalar, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın kontrol altına alınması için yürütülen diplomatik çabaların işe yarayıp yaramayacağını yakından takip ediyor. Çatışmanın petrol ihracatçılarının bulunduğu bölgeye sıçraması ihtimali devam ediyor. Brent petrolde teknik olarak 90,16 ile 90,38 dolar aralığının direnç, 88,84 ile 88,40 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 89,50 dolardan işlem görüyor.

BRENT PETROL NEDİR?

Brent Petrol dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Buna göre Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinmektedir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde yüzde sıfıt virgül otuz yedi oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol'ün işlenmesi daha da kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Benzin ve motorinde Brent petrol depremi! Akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek! Sürücüler hemen bakın! 

Benzin ve motorine peş peşe zam! SON DAKİKA: Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Sürücüler şimdi bakın! 

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? 19 Ekim Perşembe brent petrolün varil fiyatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön