27 / 04 / 2024

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? 19 Ekim Perşembe brent petrolün varil fiyatı!

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? 19 Ekim Perşembe brent petrolün varil fiyatı!

Brent petrol dün 93 dolara kadar yükselerek kapanışı 91,50 dolar seviyesinde yaptı. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrolün varil fiyatı kaç dolar? 19 Ekim 2023 brent petrolün varil fiyatı...



ABD dolarının diğer para biirmleri karşısında değer kazanması ile brent petrol yükselişe geçti. Dün 93 dolara kadar yükselen brent petrol kapanışta 91,50 dolar oldu. Peki bugün brent petrol güne nasıl başladı? Brent petrol bugün yükseldi mi, düşntü mü? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 19 Ekim 2023 brent petrolün varil fiyatı...

19 EKİM 2023 PERŞEMBE BRENT PETROL NE KADAR OLDU? 

Brent petrolün varil fiyatı bugün kapanışa göre yüzde 0,54 düşüşle 91 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 86,98 dolardan alıcı buluyor.

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? 19 Ekim Perşembe brent petrolün varil fiyatı!

PETROL FİYATLARI YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

ABD dolarının diğer para birimleri karşısındaki değerini ölçen ABD dolar endeksi yüzde 0,11 artarak 106,472 oldu. Güçlü doların, döviz kullananlar için petrolü daha pahalı hale getirerek talebi düşürmesi öngörülüyor.

Bugün ilerleyen saatlerde konuşma yapacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'in, faiz oranlarının gidişatı ile ilgili daha fazla ipucu vermesi bekleniyor. Piyasalar, yüksek faiz oranlarının bu yıl ekonomik aktiviteyi sekteye uğratacağını ve ham petrol talebini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Öte yandan İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılabileceği ve petrol arzını olumsuz etkileyebileceği endişeleri fiyatlar üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Arap ülkelerinin de olaya dahil olmaları halinde, petrol arzının sekteye uğrayabileceği endişesi gittikçe büyüyor.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin arttığına dair sinya veren veriler petrol fiyatlarının düşüşünü kısıtlamaya devam ediyor.

Brent petrol fiyatı bugün ne kadar oldu? 19 Ekim Perşembe brent petrolün varil fiyatı!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta yaklaşık 4,5 milyon varil azalma göstererek 419,7 milyon varil seviyesine gerilediğini açıkladı. Amerikan Petrol Enstitüsü ise bir önceki gün stokların 4,4 milyon varil düştüğünü açıklamıştı.

Brent petrolde teknik olarak 91,32 ile 91,42 dolar seviyeleri direnç, 90,86 ile 90,73 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtildi. 

Benzin, motorin, LPG'de yeni zam şoku: Vergiler cep yakacak! Hemen bu rakamlara bakın! 

İsrail-Hamas çatışması nedeniyle petrol 92 dolara dayandı! İki felaket senaryosu kapıda!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön