02 / 05 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 76,08 dolardan işlem görüyor. Ayrıca  aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, dün 77,15 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 75,90 dolar seviyelerinde tamamladı. Paylaşılan detaylara göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.24 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 artış göstererek 76,08 dolar oldu. Ayrıca aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,38 dolardan alıcı buldu.

Verilen detaylara göre, söz konusu fiyatlardaki yükselişte, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'in gün içerisinde Kongre'de yapacağı konuşmada ekonomik büyümeye ilişkin olumlu öngörüler açıklayacağı ve ülkenin gelecekteki faiz hareketleri hakkında ipuçları vereceği beklentisi de oldukça etkili oldu.

Brent petrolün varil fiyatı 76,08 dolardan işlem görüyor!

Paylaşılan detaylara göre, Fed'in ABD ekonomisinin sürdürülebilir büyüme hedefi doğrultusunda yüksek enflasyonu düşürmeye odaklanması bekleniyor. Ekonomik büyümedeki istikrar, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de talep artışını da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün gün içerisinde açıklayacağı ham petrol stoklarına ilişkin öngörüsüne odaklandı.  Ayrıca ham petrol stoklarında düşüş beklentisi fiyatların yukarı yönlü hareketini de  destekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön