03 / 05 / 2024

Brent petrolün varili 75 dolardan işlem görüyor!

Brent petrolün varili 75 dolardan işlem görüyor!

Açıklanan resmi rakamlara göre, brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 75 dolardan işlem görüyor.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, dün 76,60 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 74,65 dolar seviyelerinde tamamladı. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.13 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,47 artış gösterdi ve 75 dolar oldu. 

Ayrıca yine verilen detaylara göre, aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 70,11 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varili 75 dolardan işlem görüyor!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimlerinde düşüşe gideceği ile ilgili haberler petrol fiyatlarının yükselişini de destekledi. Söz konusu bu ülkelerin gönüllü olarak üretimlerini düşürmelerinin petrol piyasasını rahatlatması ve fiyatları yukarı yönlü hareketlendirmesi de bekleniyor.

Verilen detaylara göre, Suudi Arabistan, dün, Temmuz ayında gönüllü olarak uygulamaya koymuş olduğu günlük 1 milyon varillik petrol üretim kesintisi kararını Ağustos ayını da kapsayacak biçimde uzattığını açıkladı. Böylelikle, Suudi Arabistan'ın günlük petrol üretiminin Ağustos ayında yaklaşık olarak 9 milyon varil seviyesinde olacağı kaydedildi. Verilen detaylara göre, söz konusu kesintinin, ülkenin Nisan ayında resmen açıkladığı 2024 yılının Aralık ayının sonuna kadar sürecek gönüllü üretim kesintisine ek olduğu belirtildi.

Rus haber ajansı TASS'ın aktardığı habere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da ülkesinin Ağustos ayında gönüllü olarak petrol ihracatını günlük olarak 500 bin varil azaltma kararı aldığını açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön