30 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 89,31 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varil fiyatı 89,31 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 89,31 dolardan işlem görüyor. Brent petrol bugün nasıl seyredecek işte ayrıntılar...



Dün 90,40 dolara kadar çıkan Brent petrolün kapanıştaki varil fiyatı, günü 87,93 dolar seviyesinde gerçekleşti. Buna göre Brent petrolün varil ücreti, bugün saat 09.29 itibari ile kapanışa göre yüzde 1,57 yükselişle 89,31 dolar oldu. Yine aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 84,55 dolardan alıcısını buldu. Bu kapsamda fiyatlardaki artışta, küresel petrol arzından kaynaklanan endişelerin piyasalarda yeni baştan zemin kazanması da etkili olacak.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI PETROL ARZINA ZARAR VEREBİLİR

Son günlerde tüm dünyayı etileyen, İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılması durumunda petrol arzına zarar vereceği ve senenin geri kalanında beklenen arz açığını daha da derinleştireceği birtakım endişelerine sebep oluyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) basın sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder dün, Irak ve Suriye'de Amerika ile koalisyon güçlerine yönelik 17-26 Ekim 2023 tarihleri arasında toplam 16 saldırı düzenlendiğini bildirdi. Ryder, saldırılarda sorumluluğu üstlenen grupların İran'la bağlantılı olduğunu kaydetti. İran'ın desteklediği Lübnan'daki Hizbullah, 8 Ekim 2023'te yaptığı açıklama doğrultusunda, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli gruplara destek verdiklerini duyurmuştu. Ardından Hizbullah ve İsrail ordusu arasında Lübnan'ın güney sınırında karşılıklı çatışmalar başlamıştı.

 Brent petrolün varil fiyatı 89,31 dolardan işlem görüyor

Bu gelişmelerle eş zamanlı Suriye ve Irak'ta İran destekli milisler de Hizbullah ve Hamas'ın yanında yer aldıklarını, ABD'nin savaşa müdahil olması halinde Irak ve Suriye'deki hedeflerinin vurulacağı tehdidinde bulunmuştu. Bu tehditlerin sonrasından Amerika'nın Irak ve Suriye'deki üsleri roket ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılara uğramıştı. Brent petrolde teknik olarak 89,46 ile 89,82 dolar aralığının direnç, 89,10 ile 88,74 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

HAM PETROL VE BRENT PETROL ARASINDAK FARK NEDİR?

Brent petrol, 1960'ların başında Kuzey Denizi'nden çıkarılan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Buna göre ham petrol yeryüzünden elde edilen ve rafine olarak benzin, jet yakıtı ve diğer petrol ürünleri gibi ürünlere dönüştürülen doğal bir kaynaktır.

Brent petrolün varil fiyatı 89,50 dolar seviyesinde işlem gördü

Benzin ve motorinde Brent petrol depremi! Akaryakıt fiyatları uçuşa geçecek! Sürücüler hemen bakın! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön