30 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,42 dolardan işlem gördüğü açıklandı. Dün 81,48 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 80,01 dolar seviyesinde gerçekleştirdi.



Brent petrolün varil rakamı, bugün saat 09.51 itibarı ile kapanışa göre yüzde 0,51 yükselişle 80,42 dolar oldu. Yine aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,09 dolardan alıcı bularak işlem gördü.

Fiyatlar, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin yol açtığı olumsuz talep görünümü nedeniyle azalıyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin'de ekonomiye ilişkin gelişmeler talebin düşeceği beklentisini de güçlendirmekte.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, dün yaptığı açıklama kapsamında enflasyonu yüzde iki hedefine azaltarak kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını, gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini kaydetti. Ayrıca, Powell, ekonomik büyümenin üçüncü çeyrekte oldukça güçlü olduğunu, ancak gelecek çeyreklerde yavaşlamasını beklediklerini belirtti.

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

ÇİN'DE ENDİŞELER ARTIYOR

Çin'de ise üretici rakamlarında gerileme ve tüketici fiyatlarındaki durgunluğun sürmesi, deflasyon riskine dair endişeleri de artırıyor. Buna göre, Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre, ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,2, Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,6 azaldı.

Brent petrolde teknik olarak 80,53 ile 80,71 dolar aralığının direnç, 80,35 ile 80,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

1 VARİL BRENT PETROL BENZİN ARASINDAKİ FARK

SPK'nın verilerinde yer alan bilgilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eş değerindedir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, dört galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer üretim yapılmaktadır.

Öte yandan, brent petrol, 1960 yılların başında Kuzey Denizi'nden çıkarılan bir ham petrol karışımıdır. Buna göre, hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabuledilmektedir. Ham petrol ise, yeryüzünden elde edilen ve rafine edilerek benzin, jet yakıtı ve diğer petrol ürünleri gibi ürünlere dönüştürülen doğal bir kaynaktır.

Brent petrolde büyük düşüş! Benzin ve motorine indirim gelir mi? Akaryakıtta son dakika gelişmesi! 

Petrol fiyatları yükseliyor! Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu? 3 Kasım Cuma brent petrol fiyatı!

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön