08 / 05 / 2024

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre gündemden düşmeyen brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 85,62 dolardan işlem görüyor. İşte detaylar...



Brent petrolün varil fiyatı 85,62 dolar oldu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre dün 87,24 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 84,63 dolar seviyelerinde tamamladı. 

Yine paylaşılan bilgilere göre son zamanlarda gündemden düşmeyen brent petrolün varil fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,17 artış gösterdi ve 85,62 dolar şeklinde oldu. Yine verilen bilgiye göre Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,33 dolardan alıcı buldu.

NTV'de yer alan habere göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını sabit tutacağını açıklamasının ardından yaklaşık olarak yüzde 1 artış gösterdi. Yine paylaşılan bilgilere göre Fed'in açıklaması sonrasında doların değer kaybetmesi, petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesini de destekledi. Ayrıca ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanmış olan alıcılar için daha ucuz hale getiriyor. Söz konusu bu durum alımların artmasına ve fiyatların yükselmesine sebep oluyor.

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre ABD'de beklentilerin üzerinde gerçekleşen bir dizi makroekonomik veriden sonra Fed'in politika faizini beklenenden daha uzun zaman yüksek seviyelerde tutmasından endişe ediliyordu.

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre diğer bir taraftan Avrupa'ya yönelik olarak açıklanan verilere göre, 2023 yılı ekim ayı enflasyonu iki senenin en düşük seviyelerinde gerçekleşti. Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası'nın yakın zamanda faiz artırımı yapmasını da beklemiyor.

İsrail-Filistin çatışmasının piyasalarda neden olduğu arz endişesinin fiyatlar üzerindeki etkisi de hız kesmeden devam ederken İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlemiş olduğu saldırılar da 26 gündür sürüyor.

Ayrıca söz konusu bu çatışmanın, dünyanın en büyük petrol üreticilerinin yer aldığı bölgedeki diğer ülkelere sıçraması durumunda küresel petrol arzının olumsuz etkileneceğinden ve senenin geri kalanında beklenen arz açığını daha da derinleştireceğinden korkulurken, Katar'ın arabuluculuğunda ABD vatandaşları dahil bazı yabancıların Gazze'den Mısır'a tahliye edilmesi de piyasalar üzerinde olumlu etki yaptı.

Altını olanlara bir çeyrek bile bozdurmayın uyarısı geldi! Altın o rakamla bir rekor daha kıracak!

Antalya'da 7 arsa satılacak! İhalesi 16 Kasım'da!

TOKİ Kayseri projesi için geri sayım başladı! Bu ilçeye yeni proje müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön