29 / 04 / 2024

Brent Petrol Fırladı! Varil Fiyatı 110 Doları Aştı…

Brent Petrol Fırladı! Varil Fiyatı 110 Doları Aştı…

Brent Petrol varil fiyatı, son 8 yılı geride bırakarak 110 dolar ile zirveye yükseldi…



Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan son gelişmeler üzerine, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de dalgalanmalar yaşanıyor. Yaklaşık son 8 yılı geride bırakan Brent petrolün varil fiyatı 110 doları aştı. Rusya'nın Ukrayna işgal girişimine başladığından beri petrol fiyatları yüzde 17 yükselme yaşadı. Bu oranlardaki en önemli etken ise, diğer ülkeler tarafından Rus petrolü satın alımının tercih edilmemesi gösteriliyor. Hatta ABD basınına göre Rusya, piyasanın 20 dolar altında bir indirimle petrol sattığını bildirmesine rağmen alıcı bulamıyor.

Dolayısıyla enerji piyasasında Temmuz 2014’ten beri en yüksek seviyeye ulaşan petrol, Rusya'nın işgal girişimi öncesi varil fiyatı 94 dolar civarında alıcı buluyordu. Enerji ihracatı yönünde Rusya’ya uygulanan açık bir yaptırım olmasa da dünya devi pek çok şirketin gösterdiği tavır ve ticari işbirliğinden kaçınmaları sebebiyle fiyatlar, bu yönde etkilenmiş oldu. Dolayısıyla savaş başladığından bu yana petrol fiyatında yüzde 17'lik artış görüldü.

Brent Petrol Fırladı! Varil Fiyatı 110 Doları Aştı…

Öyle ki Rusya, küresel petrol üretiminin yüzde 10'unu gerçekleştirerek dünyanın en büyük 3 üreticisinden birisi olmasına rağmen alıcı bulmakta zorluk çekiyor.

Savaş öncesi günde yaklaşık 5 milyon varil petrol ihraç eden Rusya, deniz yollarının güvenli olmadığını düşünen alıcılar tarafından şuan tercih edilmiyor.

Habertürk’ün haberine göre, önemli miktarda arz artışı sağlanmadığı sürece, yakın zamanda petrol fiyatlarında yukarı yönlü baskının devam edeceği öngörülüyor.

Savaş doğal gaz ve petrol fiyatlarını uçurdu!

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön