04 / 05 / 2024

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) 2021 senesini 5.5 milyar Türk Lirası net kâr ile kapatırken, bu dönemde satışları 2020 yılına oranla yüzde 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına çıktı.



Azerbaycan'ın Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye'nin grup şirketlerinden Petkim, 2021 senesi finansal sonuçlarını açıkladı. Bu doğrultudan bakıldığı zaman Petkim 2021 sene sonunda 5.5 milyar Türk Lirası net kâr elde etti. Petkim, 2021 senesi toplamında satışlarını 2020 senesine oranla 137 artış göstererek 28.7 milyar Türk Lirasına yükseldi.

Star'da yer alan habere göre, üretimden satışları dışında ticari satışlarını da önceki döneme oranla arttıran Petkim'de ticari satışların toplam satışlar içindeki payı yüzde 33'ü geçerek, satışlardan 65 milyon dolar kâr sağlandı.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Petkim'in başarısında, geniş ürün portföyü ile yaptığı üretim yapan SOCAR'ın etkisinin büyük olduğunu belirten Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, "2020 gibi 2021 yılında da hijyen ihtiyacının artması, özellikle ambalaj malzemelerine olan talebi yüksek tuttuk. STAR Rafineri'nin kesintisiz üretime devam etmesinin de verdiği katkıyla Petkim'in kapasite kullanım oranı 2020'deki yüzde 87,9'dan 2021'de yüzde 92,6'ya çıktı. Pandemideki kısıtlamalara rağmen özellikle ihracat yapan yerli üreticinin üretimlerinin aksamaması için ürün sağlamaya devam ettik." dedi.

2021 senesinde likiditeyi optimize ederek finans masraflarını azaltma yolunda ilerlediklerine dikkat çeken  Anar Mammadov, bu şekilde kısa vadeli borçlarını bir önceki sene göz önüne alındığında 460 milyon dolar azalttıklarını açıkladı.

Petrol fiyatlarında son durum!

Motorin ve benzin fiyatlarında son durum ne? Son dakika!

Akaryakıt alacaklar dikkat! Yarın gece yarısından itibaren..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön