28 / 04 / 2024

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Suudi Arabistan, Temmuz ayı itibarıyla uygulamış olduğu günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini sene sonuna kadar uzattığını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı...



Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın Enerji Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı son dakika haberine göre, sene sonuna kadar yapılacak olan kesintilerle beraber ülkede günlük petrol üretimi 9 milyon varile inecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, böyle Suudi Arabistan'ın 2024 yılının Aralık ayına kadar kadar günlük 500 bin varil azaltma kararına ek olarak almış olduğu 1 milyon varillik kesintiyle toplam miktar 1,5 milyon varile çıktı.

Paylaşılan bilgilere göre, söz konusu bu kesintiyle petrol piyasalarındaki istikrarın korunmasının hedeflenmiş olduğu ve kesinti miktarının aylık şekilde revize edileceği duyuruldu.

Verilen detaylara göre diğer bir taraftan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da sene sonuna kadar petrol ihracatını gönüllü şekilde günlük 300 bin varil azaltacağını dile getiri.

OPEC+ grubu geçen sene Ekim ayında günlük 2 milyon varil üretim kesintisi yapacağını açıklamış ve mayıs ayı itibarıyla da günlük yaklaşık olarak 1,6 milyon varil ilave kesinti yapma kararı da almıştı.

Peki Brent petrol fiyatları ne kadar? Brent petrolde son durum ne? Brent petrol fiyatları yükseldi mi? İşte son dakika brent petrol fiyatları...

Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Peki Brent petrol fiyatları ne kadar? Brent petrolde son durum ne? Brent petrol fiyatları yükseldi mi? İşte son dakika brent petrol fiyatları...

BRENT PETROLÜN VARİL FİYATI 90 DOLARI GEÇTİ 

Yine paylaşılan detaylara göre, Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol üretim ve ihracatındaki kesintileri uzatma kararından sonra Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dünkü kapanışa göre yüzde 1,77 artış göstererek, 90,58 dolara kadar çıktı. Böylelikle, Brent petrolün varil fiyatı geçen sene Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeleri de görmüş oldu.

Yine aktarılan bilgilere Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da yüzde 8,76 yükselişle 87,48 doları görmüş oldu.

Yatırımcıların gözü Kapalıçarşı altın fiyatlarında! Bugün çeyrek altın ne kadar? 6 Eylül Çarşamba altın fiyatları

Motorinde indirim müjdesi! Litre fiyatı tam 1 lira 20 kuruş düşecek! Son dakika! 

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammında son dakika! Emekliye ek zam ne zaman yapılacak? Acil bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön