15 / 05 / 2024

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Rusya Ukrayna Savaşı'nın başladığı günden itibaren 100 dolar seviyesini ulaşarak 7,5 senenin rekorunu kıran petrol fiyatları günlük bazda yükselişini yüzde 6'nın üzerine taşımayı başardı. 



Rusya Ukrayna Savaşı'nın başladığı günden itibaren 100 dolar seviyesini ulaşarak 7,5 senenin rekorunu kıran petrol fiyatları günlük bazda yükselişini yüzde 6'nın üzerine taşımayı başardı.  Petrol en son 2014 yılında 105,07 dolar seviyesinde işlem görmüşken Rusya ve Ukrayna savaşından sonra  104,57 dolar düzeyini test ederek 7,5 yılın rekorunu tazeledi.  Rusya Devlet Başkanı Putin'in askeri operasyon emrini verdiği andan itibaren seneler sonra 100 dolar bandına dayanan petrol fiyatları müzakere haberleri ile gerileme yaşamıştı. Brent petrol varil fiyatı yeniden artarak 104 doları aştı. Savaşın 6. gününde 7,5 yılın rekorunu tazelemiş oldu.

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

BRENT PETROL 7,5 YILIN REKORUNU KIRDI

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın altıncı gününde brent petrol varil fiyatı 104,57 dolara ulaşarak son 7,5 senenin rekoruna ulaştı. Petrol en son 14 Ağustos 2014'de 105,07 dolar seviyesinde işlem görmüştü.

MÜZAKERELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

Petrol fiyatlarındaki artışta, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen müzakerelerde ateşkese dair istenilen sonucun çıkmaması etkili oldu. Savaş sonrasında Avrupa ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların arzda önemli bir kesintiye sebep olacağı endişeleri de fiyatların yükselmesine destek oldu. ABD ve müttefiklerinin bu arz kesintisini hafifletmek amacıyla koordineli bir biçimde sektöre ham petrol vereceği yönündeki konuşmaların önüne geçti.

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

PETROL ŞİRKETLERİ RUSYA'DAN YATIRIMLARINI ÇEKTİ

Öte tandan, ABD ve Avrupalı ülkelerin Rusya'ya karşı açıkladığı ekonomik yaptırımların ardından  Equinor, BP ve Shell Rusya'daki yatırımlarından geri adım atarak çekidi. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekat sebebiyle diğer bazı şirketlerin de bu yolda kararlar vermesi ön görülüyor.

Petrol ve doğalgazda şok artış: Resmen açıklandı!

Petrol fiyatlarında son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön