02 / 05 / 2024

Petrol fiyatları son durum

Petrol fiyatları son durum

Avrupa Birliği (AB), Macaristan'ın itirazlarını karşılamak için Rus petrollerine ilişkin yaptırım paketinin içeriğinde revizeye gitti. Pakette anlaşmaya varılırsa petrol fiyatlar yükselecek. 

Petrol fiyatlarına savaş dopingi! 11 yılın en yüksek seviyesini gördü!

Ukrayna ile Rusya savaşı ekonomik piyasayı sarsamaya devam ediyor.  Emtialar rekor üstüne rekor kırıyor. Petrol fiyatları son 11 yılın rekorunu kırdı. İşte ayrıntılar...

Petrol fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Rusya Ukrayna Savaşı'nın başladığı günden itibaren 100 dolar seviyesini ulaşarak 7,5 senenin rekorunu kıran petrol fiyatları günlük bazda yükselişini yüzde 6'nın üzerine taşımayı başardı. 

Petrol fiyatlarındaki artışın pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor!

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Şiper, petrol fiyatlarının tekrar yükselişe geçtiğini belirterek, bunun pompa satış fiyatlarına da yansımasının beklendiğini duyurdu.

Enerji faturası yarıya inecek!

Analistler, 2014 yılında 50-55 milyar dolar olması öngörülen enerji faturasının 2015 yılında petrol fiyatlarının 50 dolar seviyesinde kalması durumunda 25 milyar dolar azalacağını tahmin ediyor.

Taner Yıldız: Ham petrol fiyatındaki düşüş tüketici ülkeler için fırsat!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi

Taner Yıldız dövizdeki yükselmenin enerji sektörüne etkisini değerlendirdi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, " Dövizdeki yükselme CIF fiyatlarındaki değişiklikleri hesaba kattığımızda 21 kuruşluk indirimin şu ana kadar birebir yansıdığını gördük " dedi...

Petrol fiyatları tekrar 100 dolar civarına çıkabilir!

Akdeniz Ülkeleri Enerji Şirketleri Birliği Hidrokarbon Kaynakları Müdürü Sohbet Karbuz, " Petrole talep artmadığı için üretim azalacak, böylece üretim taleple orantılı seviyelere gelecek ” dedi.

Petrol fiyatlarındaki düşüş ivme kazandı!

Petrol fiyatlarındaki düşüş ivme kazandı. Brent petrolün varil fiyatında haziran sonundan bu yana devam eden düşüş bu hafta ivme kazanırken, 4 aylık değer kaybı yüzde 28'e yaklaştı.

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Küresel petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin ya da motorine indirim veya zam olarak yansımaya devam ediyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol arzında yaratabileceği kesinterin petrol fiyatlarında yükselişe neden olacağını ve 120 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 

Petrol fiyatlarının seyri ne durumda? Petrol fiyatları bir ayda dibi gördü

Petrol rakamları, yaşanan az talep endişeleri ile zayıflarken, 84,08 dolara kadar geri gelerek bir ayın en düşük seviyesini geldi. Petrol fiyatlarının seyri ve haberin detayları...

Akaryakıta indirim geldi mi? Benzin, motorin, LPG son dakika 4 Kasım Cumartesi akaryakıt fiyatları! 

Türkiye'de son dakika akaryakıt fiyatları merakla takip ediliyor. Son günlerde petrol fiyatlarındaki hareketlilik, döviz kurundaki dalgalı seyir ve vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarına etkisini sürdürüyor.

Petrol fiyatlarında sakin seyir devam ediyor! Bugün brent petrol ne kadar? 1 Kasım brent petrolün varil fiyatı!

Brent petrolün varil fiyatı dün 88,61 dolara kadar yükselirken günü 85,02 dolardan tamamladı. Bugün de petrol fiyatlarında sakin seyir devam ediyor. Bugün brent petrol ne kadar? 1 Kasım brent petrolün varil fiyatı!

Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetiminin bu hafta İsrail'i ziyaret etmeyi planlamasıyla düşüşe geçti. Bugün brent petrol ne kadar oldu? 17 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

Petrol fiyatları yine yükselişte, 90 dolar sınırına ulaştı

Petrol fiyatları, yükselen jeopolitik gerilim sonrası petrol tedarikine ve arzına yönelik oluşabilecek sıkıntılarla yükselmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

İsrail-Filistin gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti! 9 Ekim 2023 brent petrol ne kadar oldu? 

İsrail-Filistin arasındaki gerilim, petrol fiyatlarına da yansıdı. Brent petrolün varil fiyatı haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Peki bugün brent petrol ne kadar? 9 EKim 2023 brent petrol varil fiyatı...

Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolde yükseliş bugün de devam ediyor. Chevron'un CEO'u Mike Wirth, petrol fiyatları ile ilgili korkutan tahminde bulundu. Peki petrol fiyatları ne kadar olacak? Bugün brent petrol kaç dolar? 19 Eylül 2023 Salı brent petrol fiyatları.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.

Petrolün varil fiyatı 100 dolar mı olacak? Petrol fiyatlarında şok gelişme...

Petrol fiyatları, üst üste üçüncü haftayı da yükselişle kapatmaya hazırlanırken petrolün varil fiyatına 100 doları aşabileceği konuşulmaya başlandı. Petrol fiyatlarında şok gelişme. İşte detaylar...

Son dakika! Petrol fiyatlarında artış bekleniyor!

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), gelecek senenin son çeyreğine kadar küresel petrol stoklarında beklenen düşüşün petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.

OPEC'in ek üretim kesinti kararı petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Suudi Arabistan'ın günlük 1 milyon varil ek üretim kesintisi kararından sonra petrol fiyatları artış gösterse de küresel ekonomik resesyon endişeleri ve jeopolitik gerilimlerin fiyatları varil başına 90 doları geçmeyeceği hesaplanıyor.

Petrol fiyatları son durum Haberi

Petrol fiyatları son durum

AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu Bloomberg’e konuya ilişkin bilgi veren kaynaklara göre; dün ulusal hükümetlere yeni bir teklif yolladı. Teklifte, Macaristan’ın ana ham petrol ithalat kaynağı olan dev Druzhba boru hattı üzerinden gerçekleştirilecek petrol sevkiyatının yaptırımlardan muaf olması öngörüldü. 

Bilgi paylaşan kaynaklar,  üye ülkelerin deniz yoluyla taşınan ham petrol ithalatının altı ay içinde ve rafine edilmiş petrol ürünleri ithalatının sekiz ay içinde aşamalı şekilde durdurulacağına dikkat çekti. 

Peki teklifte neler var? Teklif petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Teklif, anlaşmaya karşı çıkan Macaristan’a enerji ihtiyaçlarını karşılayan teknik bir çözüm bulabilmesi kapsamında daha fazla zaman tanımış olacak. Ayrıca Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de dahil olacak şekilde denize kıyısı bulunmayan ülkelerin tedirginliklerini ele alacak. 

Bununla beraber Bulgaristan’a 2024 yılına kadar bir geçiş dönemi...