30 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarının seyri ne durumda? Petrol fiyatları bir ayda dibi gördü

Petrol fiyatlarının seyri ne durumda? Petrol fiyatları bir ayda dibi gördü

Petrol rakamları, yaşanan az talep endişeleri ile zayıflarken, 84,08 dolara kadar geri gelerek bir ayın en düşük seviyesini geldi. Petrol fiyatlarının seyri ve haberin detayları...



Petrol fiyatları, dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi olan Çin'den gelen zayıf ve ekonomik veriler doğrultusunda ve kış aylarına yönelik talep endişeleri ile azaldı. Buna göre, Brent petrolün varil fiyatı, 84,08 dolara kadar inerken, böylelikle 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördüğü belirtildi. Brent petrol , bugün saat 10.29 itibarı ile kapanışa göre yüzde 1,20 düşüşle 84,16 dolar oldu. Aynı dakikalarda da Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,87 dolardan şlem gerçekleştirdi.

Brent petrolde teknik olarak 84,93 ile 85,06 dolar aralığının direnç, 84,06 ile 83,81 dolar aralığınında da destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor. Dün 86,46 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı ise, günü 85,18 dolar seviyesinde gerçekleşnişti.

Petrol fiyatlarının seyri ne durumda? Petrol fiyatları bir ayda dibi gördü

PETROL FİYATLARI NEDEN GERİLİYOR?

Çin'de belkenen toplam ihracat giderek hızla daraldı. İhracat ekimde art arda altıncı kez düşüş göstererek geçen seneye oranla yüzde 6,4 azalarak 274,8 milyar dolara geldi. İhracattaki zayıflık eğilimi, senenin son çeyreğinde küresel ekonomide yavaşlama olduğuna işaret ediyor. Dünyada ekonomilerin zayıflaması petrol talebini de olumsuz yönde etkiliyor ve fiyatları aşağı yönlü çekiyor.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretiminde kesintiye gitmeleri de küresel arzda daralma yaşanacağı endişesini yükseltiyor. Buna göre, geçen hafta, Rusya Enerji Bakanlığı, aralık sonuna kadar petrol ve petrol ürünleri ihracatını mayıs-haziran dönemi ortalamasına kıyasla günlük 300 bin varilden fazla düşüreceğini bildirmişti. Suudi Arabistan ise pazar günü günlük olarak 1 milyon varil gönüllü ek kesintiye devam edeceğini belirtti.

Öte yandan , Amerikan dolarının diğer para birimleri karşısında da değer kazanması petrol fiyatlarının düşüşünü destekledi. ABD dolar endeksi yüzde 0,20 yükseliş ile 105,257 olarak gerçekleşti.. Böylece, güçlü doların, döviz kullananlar için petrolü daha pahalı hale getirerek talebi düşürmesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda yükseliş trendi devam ediyor. Son gelişmeler için hemen bakın!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön