30 / 04 / 2024

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başlarken, brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu. İşte brent petrolde son durum...



Pek çok kişi tarafından araştırılan brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 85,29 dolara kadar çıktı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Cuma günü 87,80 dolara kadar çıkan brent petrolün varil fiyatı, günü 84,89 dolar seviyelerinde tamamladı. 

Paylaşılan bilgilere göre, brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,47 artış göstererek 85,29 dolar şeklinde oldu. Yine verilen bilgilere göre Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 80,98 dolardan alıcı buldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol ihracatçıları arasında yer alan Suudi Arabistan ve Rusya'nın gönüllü olarak uygulamış oldukları ek üretim kesintilerine sene sonuna kadar devam etme kararları da etkili oldu.

Yine paylaşılan bilgilere göre dün Suudi Arabistan ​Enerji Bakanlığı'ndan resmi bir kaynağa dayandırılan haberde, ülkenin Temmuz ayında uygulamaya koymuş olduğu ve daha sonra sene sonuna kadar uzattığı günlük 1 milyon varillik gönüllü ek üretim kesintisini sürdüreceği kaydedildi.

Piyasalar yeni haftaya yükselişle başladı! Brent petrolün varil fiyatı 85,29 dolar oldu!

Yine verilen bilgilere göre Suudi Arabistan'ın 2024 yılının Aralık ayına kadar günlük 500 bin varil azaltma kararına ek şekilde almış olduğu 1 milyon varillik kesintiyle 2023 Aralık'ta günlük petrol üretiminin 9 milyon varil seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Cuma günü Rusya Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da ülkenin petrol ve petrol ürünleri ihracatının Kasım ayında mayıs-haziran dönemi ortalamasına kıyasla günlük 300 bin varilden fazla azalacağı kaydedilmişti.

Ayrıca Rusya, Nisan ayında petrol üretimini günlük 500 bin varil, Ağustos ayında da petrol ihracatını günlük 300 bin varil düzeyinde azaltmıştı.

Diğer bir taraftan ABD Merkez Bankası'nın "şahin" politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisi fiyatlardaki yükselişi de destekledi.

Yine verilen bilgilere göre ABD'de beklentilerin altında kalmış olan istihdam artışı, ülkede sıkı iş gücü piyasasının gevşemeye başladığına işaret ederek, yatırımcıların Fed'in faiz artışlarında sona gelmiş olabileceğine dair beklentilerini de arttırdı.

Ayrıca verilen detaylara göre ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi petrol fiyatlarının artışına da destek verdi. Zayıf ABD doları, dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz duruma getirerek, alımların artmasına ve fiyatların yükselmesine de sebep oluyor.

Yine verilen bilgilere göre brent petrolde teknik olarak 85,31 ile 85,46 dolar aralığının direnç, 85,16 ile 85,01 dolar aralığının da destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor. 

Kasım 2023 dul ve yetim maaşı nasıl sorgulanır? Dul yetim maaşı sorgulama detayları! 

TOKİ Kayabaşı projesiyle megakente 163 yeni konut geliyor!

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön