28 / 04 / 2024

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri Ocak 2024 zammı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emekliler yüzde kaç zam alacak? 



Milyonlarca emeklinin gözü 2024 Ocak maaş zammına çevrildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yıl içinde iki defa maaşlarına enflasyon oranında zam alan emekli vatandaşlar 2024 Ocak ayında alacakları maaş zammı ile ilgili araştırmaya başladı. Verilen bilgilere göre, Ekim ayı enflasyon verisinin netleşmesi ile beraber 4 aylık oran peş peşe belli olurken Ocak ayında yapılacak olan zam oranının da yavaş yavaş netleşmesini sağladı.

Milliyet'te yer alan habere göre 15 milyonu aşkın emekliyi yakından ilgilendiren emekli zammı için 4 aylık enflasyon oranı netleşti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre merakla beklenen Ekim ayı enflasyon verisinin açıklanması ile emeklinin alacağı oranı 29,41 şeklinde belirtildi. Verilen bilgilere göre maaşlarına 6 aylık periyotlar halinde zam gelen SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2024 Ocak zam oranını yakından takip ediyor. 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Ocak 2024 zammında son dakika! Emekliler yüzde kaç zam alacak? 

EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı Aralık enflasyon verisinin açıklanmasındanso netlik kazanacak. 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan duyurulacak olan enflasyon oranı ile beraber emeklinin alacağı 6 aylık enflasyon oranı da belli olacak.

4 AYLIK ENFLASYON YÜZDE KAÇ 

TÜİK tarafından açıklanan ve merakla beklenen 2023 yılı Ekim ayı enflasyon rakamı aylık bazda 3,43 olurken 4 aylık enflasyon oranı 29,41'e ulaştı. Böylelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı da 4 aylık periyotta 29,41'e ulaştı. Söz konusu bu orana Kasım ve Aralık enflasyon rakamlarının eklenmesi ile oranın yüzde 35 seviyelerine çıkması bekleniyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Yine paylaşılan bilgilere göre  2024 Ocak ayında emekliye yapılacak zamla beraber taban aylık şeklinde bilinen 7.500 TL emekli maaşının da 10 ya da 11 bin TL bandına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 

Son dakika! Kahramanmaraş'ta deprem!

Milyonlarca emekli dört gözle bu tarihi bekliyor! İşte Kasım 2023 emekli maaşı ödeme takvimi!

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!


Geri Dön