28 / 04 / 2024

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, binaların daha sağlam ve güvenli olması için her bir aşamayı denetlediklerini dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olan Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile yapı projelerindeki beton numunelerinin denetiminin gerçekleştirildiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki "Bugüne kadar 81 şehirde, toplamda 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin yapıyı denetledik. Binalarımızı milli üretimimiz olan çiplerle denetliyor, yapıların güvenli olmasını sağlıyoruz." dedi.

Paylaşılan bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ayrıca söz konusu paylaşımında Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin sahada uygulanmasına ilişkin videoya da yer verdi.

Elektronik Beton İzleme Sistemi yle 405 bin yapı denetlendi!

ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ DÜNYAYA AÇILDI


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, birçok ülke, millileştirilen çipler için Bakanlık ile görüşmelere de başladı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Arnavutluk, Azerbaycan, Katar, KKTC ve Özbekistan ile Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulumuna yönelik işbirliği protokolleri de imzalandı. Ayrıca yine verilen bilgiye göre Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan ile de görüşmeler devam ediyor.

680 BİN KONUT YIKILMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremlerinde 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını söylemişti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizin bir deprem ülkesi olduğuna da değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki  "Himalayalardan başlayarak Alplere doğru uzanan çizgi üzerinde bilim adamları beş tane riskli ülke söylüyor. Bu ülkelerden bir tanesi de Türkiye'dir" demişti.

İstanbul'daki 10 barajdan 3 tanesi resmen alarm veriyor!

Deprem bilimci Naci Görür'den son dakika uyarısı: Bu binalar depremde zor ayakta durur!

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!


Geri Dön