28 / 04 / 2024

AB'nin yaptırım teklifi netleşiyor! Petrol ve akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar kapıda! 

AB'nin yaptırım teklifi netleşiyor! Petrol ve akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar kapıda! 

Avrupa Birliği (AB), Macaristan'ın itirazlarını karşılamak için Rus petrollerine ilişkin yaptırım paketinin içeriğinde revizeye gitti. Pakette anlaşmaya varılırsa petrol fiyatlar yükselecek. 



AB’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu Bloomberg’e konuya ilişkin bilgi veren kaynaklara göre; dün ulusal hükümetlere yeni bir teklif yolladı. Teklifte, Macaristan’ın ana ham petrol ithalat kaynağı olan dev Druzhba boru hattı üzerinden gerçekleştirilecek petrol sevkiyatının yaptırımlardan muaf olması öngörüldü. 

AB nin yaptırım teklifi netleşiyor! Petrol ve akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar kapıda!  

Bilgi paylaşan kaynaklar,  üye ülkelerin deniz yoluyla taşınan ham petrol ithalatının altı ay içinde ve rafine edilmiş petrol ürünleri ithalatının sekiz ay içinde aşamalı şekilde durdurulacağına dikkat çekti. 

Peki teklifte neler var? Teklif petrol fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön