28 / 04 / 2024

Petrol fiyatları yine yükselişte, 90 dolar sınırına ulaştı

Petrol fiyatları yine yükselişte, 90 dolar sınırına ulaştı

Petrol fiyatları, yükselen jeopolitik gerilim sonrası petrol tedarikine ve arzına yönelik oluşabilecek sıkıntılarla yükselmeye devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...



İsrail ve Filistin arasındaki çatışmanın bölgeye olumsuz yayılabileceği düşüncelerinin yükselmesi ise bugünkü değer kazancının gerçekçi nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Brent petrolün varil ücretin yükseliş yüzde üçü aşarken, yeniden doksan dolar sınırına ulaştı. Fiyatlardaki artışta, küresel petrol arzına ilişkin endişelerin piyasalarda yeniden zemin kazanması etkili oluyor.

Dün günü seksen altı dolar seviyesinde bitiren Brent petrol, bugün saat 12.49 itibarıyla yüzde üç vigül kırk beş artışla, seksen virgül doksan yedi dolarda işlem gördü. Aynı zamanlarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 83,97 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolde teknik olarak seksen yedi nokta altı ile seksen yedi nokta kırk iki dolar aralığının direnç, 86,70 ile 86,34 dolar seviyesinin ise destek bölgesi olarak izlenebileceği kaydediliyor.

Petrol fiyatları yine yükselişte, 90 dolar sınırına ulaştı

JEOPOLİTİK GERİLİM FİYALARI ARTIYOR

İsrail-Filistin çatışması sonrası piyasalarda petrol tedarikine ilişkin yaşanan endişelerle bir anda yükselen petrol fiyatlarında yön arayışı sürüyor. İsrail'in küresel petrol tedarikindeki rolü sınırlı olsa da devam eden saldırılar, çatışmanın bölgeye yayılması halinde petrol arzına zarar vereceği ve yılın geri kalanında beklenen arz açığını daha da derinleştireceği endişelerine yol açıyor.

Dün İsrail'in Suriye'ye saldırısında Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarının eş zamanlı hizmet dışı kaldığına yönelik haber akışı çatışmaların daha da genişleyebileceği tehlikesini yükseltti. Ayrıca, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de talebin zayıfladığına işaret eden veriler, fiyatlardaki yükselişi sınırladı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin dün açıkladığı verilere göre, ülkenin ticari ham petrol stokları yaklaşık on milyon iki yüz 200 varil yükseldi.

Akaryakıta indirim gelecek mi? Benzin, motorin, LPG fiyatlarında flaş gelişme! Sürücüler dikkat! 

Brent petrol bugün ne kadar? Petrol fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 12 Ekim 2023 brent petrol varil fiyatı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön