27 / 04 / 2024

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Küresel petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin ya da motorine indirim veya zam olarak yansımaya devam ediyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol arzında yaratabileceği kesinterin petrol fiyatlarında yükselişe neden olacağını ve 120 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 



Küresel petrol fiyatlarındaki yükseliş yatırımcılar tarafından tedirginliğe neden oluyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol fiyatlarında yükseliş beklediğini açıklayarak 120 dolara kadar yükseleceğini belirtti.

PETROL FİYATLARI 120 DOLAR OLACAK!

ABD'li kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından eylülde açıklanan Küresel Ekonomik Görünüm (GEO) Raporu'nda, petrol fiyatlarının 2024 ve 2025 yıllarında sırasıyla ortalama 75 ve 70 dolar olacağını öngörülmüştü.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, bugün yayımlanan analizinde ise kurum, Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimi dikkate alarak GEO raporunda 2024-2025 boyunca yüksek petrol fiyatlarının temel büyüme ve enflasyon üzerindeki etkisini inceledi. Bu kapsamda petrol fiyatlarının 2024'te ortalama varil başına 120 dolara yükseleceğini öngören Fitch Ratings bu rakamın 2025 yılında 100 dolar olacağını tahmin etti.

 Fitch ten petrol fiyatları uyarısı: 2024 te 120 dolara yükselecek!

KÜRESEL BÜYÜME YÜZDE 0,4 GERİLEYECEK!

Fitch tarafından açıklanan beklentiler, beklenenden yüksek petrol fiyatları nedeniyle küresel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 2024 yılında yüzde 0,4, 2025 yılında ise yüzde 0,1 daha düşük olabileceği hesaplanırken yüksek petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisinin kısa süreli olması ve 2025 yılında tahmin edilenden daha düşük enflasyon oranlarıyla bu artışın kısmen dengelenmesi bekleniyor.

 Fitch ten petrol fiyatları uyarısı: 2024 te 120 dolara yükselecek!

PETROL FİYATLARINDA İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASININ ETKİSİ 

İsrail-Filistin çatışması sonrası Brent petrolün uluslararası piyasalarda varil fiyatı 94 dolara kadar yükseltti. Brent petrolün varil fiyatı şu günlerde 81 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Brent petrolün varili dün uluslararası piyasalarda 80,42 dolardan işlem görürken perşembe günü ise 81,48 dolardan işlem gördü.

Petrol fiyatları, küresel ekonomiye ilişkin endişelerin yol açtığı olumsuz talep görünümü nedeniyle azalıyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin'de ekonomiye ilişkin gelişmeler talebin düşeceği beklentisini de güçlendirmeye devam ediyor. 

Brent petrolün varil fiyatı 80,42 dolar olarak azaldı

Brent petrolde büyük düşüş! Benzin ve motorine indirim gelir mi? Akaryakıtta son dakika gelişmesi! 

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen güncel fiyatlara bakın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön