27 / 04 / 2024

Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetiminin bu hafta İsrail'i ziyaret etmeyi planlamasıyla düşüşe geçti. Bugün brent petrol ne kadar oldu? 17 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.



ABD brent petrol Pazartesi gününü yüzde 1'den fazla değer kaybıyla kapattıktan sonra varil başına 86 dolara geriledi. Biden, Hamas- İsrail çatışmasından sonra desteğini göstermek için Çarşamba günü ülkeye gidecek. İsrail aynı zamanda Gazze'ye kara saldırısı planlarına devam ediyor.

Bret petrol piyasası, Orta Doğu'da yaşanan ani krizin İsrail ve Gazze'nin ötesine yayılma riskiyle karşı karşıya kalması ve önemli üreticilerden gelen ham petrol akışlarını potansiyel olarak tehlikeye atması endişesiyle gerilmiş durumda.

 Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? BRENT PETROLÜN VARİLİ BUGÜN KAÇ DOLAR? 17 EKİM 2023!

Brent petorlün varili dün 91,39 dolara kadar yükselirken, günü 89,65 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün, kapanışa göre yüzde 0,21 artışla 89,84 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,34 dolardan alıcı buldu.

İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılması durumunda petrol arzına zarar vereceği endişeleri ile artan petrol fiyatlarında yön arayışı devam ediyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın, yarın İsrail'i ziyaret edecek olması İsrail'in "savaş hedefleri ve stratejisi" hakkında kapsamlı bir brifing alacağı, sonrasında da Ürdün'e giderek Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği duyuruldu.

 Petrolde Biden rüzgarı! Petrol fiyatları düşmeye başladı! Brent petrol bugün ne kadar?

Piyasalarda, çatışmanın daha geniş bölgelere yayılmadan durdurulması için atılan diplomatik adımların olumlu sonuçlanabileceği beklentisi oluşurken, bu durum fiyatlarda bir miktar geri çekilmelerin olmasını sağlıyor.

Brent petrolün varil fiyatında teknik olarak 89,86 ile 90,15 dolar aralığının direnç, 89,57 ile 89,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrol İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle yön arayışında! Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön