28 / 04 / 2024

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Haftanın ikinci işlem gününde Asya ticaretinde petrol fiyatları yükselişe geçti. Arzın daha da daralacağına dair beklentiler, talepte zayıflık olascağına yönelik kaygıları yatıştırdı. Peki brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı.



Brent petrol varil fiyatı dün 4 ayın zirvesini gördü. 86,14 dolara yükselen brent petrol bugün aşağı yönlü hareket ediyor. Brent petrol vadeli işlemleri yüzde 0,3 oranında artarak, 85,47 dolara yükseldi.

Çin’de ihracatlar yıllık yüzde 14,5 düşüş yaşarken ithalatlar yüzde 12,4 düşüş yaşadı. Piyasa beklentisi ihracatın yüzde 12,5, ithalatın ise yüzde 5 düşüşmesi yönündeydi. Çin ekonomisi zayıf seyrine devam ederken hükümetin ekonomik canlanma adına uygulayacağı teşvikler, küresel petrol talebinin yüzde 60’ını oluşturan Çin’de talebi destekleyebilir.

WTI ham petrol vadeli işlemleri yüzde 0,2 artışla 82,11 dolara yükseldi. Her iki kontrat da Pazartesi günü yüzde 1'in üzerinde değer kaybederek altı günlük kazanç serisini sonlandırmıştı.

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

DOLARIN GÜÇLENMESİ PETROL FİYATLARI ÜZERİNDE BASKI OLUŞTURUYOR!

Perşembe günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi enflasyon verisi beklenirken dolara olan talep bu hafta yükselmeye başladı. 

ABD enflasyonu bu yıl önemli ölçüde düştü ancak hala Fed’in yıllık hedef aralığının üzerinde seyrediyor ve merkez bankasının şahin duruşunu korumasına neden oluyor.

Fed yetkililerinin, gelecekteki faiz artırımlarına yönelik karışık işaretler vermesi, yatırımcıların yavaşlama belirtisi görmek istediği enflasyonla ilgili belirsizliğin artmasına neden oluyor.

Yüksek faiz oranlarının ve uzun vadeli yüksek faizlerin, yılın geri kalanında ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratması bekleniyor. Bu durum da yatırımcılarda, küresel petrol talebine ket vurulabileceği endişesi yaratıyor.

Petrol fiyatları yükselişe geçti! Brent petrol bugün ne kadar? 8 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

PİYASALARIN GÖZÜ TÜKETİCİ fFİYAT ENDEKSİNDE!

 Perşembe günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi enflasyon verisi beklenirken dolar kuruna olan talep bu hafta artış kadetti.  ABD enflasyonu bu yıl önemli ölçüde düşmesine rağmen hala Fed’in yıllık hedef aralığının üzerinde seyrediyor ve merkez bankasının şahin duruşunu korumasına neden oluyor.

Brent petrol zirveden döndü! Brent petrol varil fiyatı bugün ne kadar? 7 Ağustos 2023 brent petrol fiyatı

Benzin fiyatlarına okkalı bir zam daha!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön