27 / 04 / 2024

Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2023 brent petrol fiyatı

Brent petrolde yükseliş bugün de devam ediyor. Chevron'un CEO'u Mike Wirth, petrol fiyatları ile ilgili korkutan tahminde bulundu. Peki petrol fiyatları ne kadar olacak? Bugün brent petrol kaç dolar? 19 Eylül 2023 Salı brent petrol fiyatları.



Brent petrol 15 Kasım 2022 tarihinden bugüne ilk kez 95 doları aştı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş karşısında Chevron'un CEO'u Mike Wirth'ten korkutan tahmin geldi. 

PETROL FİYATLARI İLE İLGİLİ KORKUTAN TAHMİN!

Chevron'un CEO'u Mike Wirth, petrol fiyatlarının 100 dolara ulaşmasını beklediğini açıkladı.

Wirth, yüksek petrol fiyatlarının ABD ve küresel ekonomi üzerinde etkili olduğunu ancak ABD ekonomisinin bunu tolere edebildiğini söyledi.

19 EYLÜL 2023 BRENT PETROL NE KADAR? BUGÜN BRENT PETROLÜN VARİLİ KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varil fiyatı 15 Kasım 2022'den bu yana ilk kez varil başına 95 doları aştı.

Londra ICE borsasında Kasım teslimli Brent ham petrol vadeli işlem sözleşmesinin fiyatı 15 Kasım 2022’den bu yana ilk kez varil başına 95 doları aştı.

Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre Moskova saati ile 06:52’deki borsa verilerine göre Brent fiyatı yüzde 0,49 artarak varil başına 95,03 dolara yükseldi.

Moskova saatiyle 07:12 itibarıyla Brent petrolü 95,08 dolara (+ yüzde 0,54) ulaştı. Aynı zamanda, Kasım teslimi WTI ham petrol vadeli işlemleri yüzde 0,25 artışla varil başına 91,34 dolara yükseldi.

 Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 19 Eylül 2023 brent petrol fiyatı
BRENT PETROL NEDİR?

Brent petrol dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da biliniyor. 

Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde yüzde 0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan "tatlı petrol" sınıfında yer almasını sağlıyor.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir.

Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Öte yandan  denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolay hale getiriyor. 

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!
Suudi Arabistan kesintiyi uzattı, brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön