29 / 04 / 2024

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

Brent petrolün varil fiyatı dün 90,64 dolardan günü kapatırken bugün de 90 doların üzerinde işlem görüyor. Peki brent petrol bugün ne kadar? Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 12 Eylül Salı brent petrol varil fiyatı.



Brent petrolün varil fiyatı dün sabah 91,45 ile güne başlarken kapanışışı 90,64 dolardan yaptı. Bugün de yükselmeye devam eden brent petrolün varil fiyatı 90 doların üzerinde işlem görüyor. Peki bugün brent petrol ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar?

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

BRENT PETROL YILIN EN YÜKSEK SEVİYELERİNDE!

Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre 0,24 artışla 90,86 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87,56 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, arz endişeleri nedeniyle yılın en yüksek seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor.

Talep tarafında ise dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de açıklanacak enflasyon verileri piyasalar tarafından merakla takip ediliyor.

Brent petrol yılın en yüksek seviyelerinde: 90 doların üzerinde işlem görüyor!

BRENT PETROL NEDEN YÜKSELİYOR? PETROL FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Uzmanlar, arz kesintilerinin açıklanacak enflasyon verilerinde etkisinin görülebileceğini ifade ediyor. ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, ülkede yarın açıklanacak ağustos Tüketici Fiyat Endeksi verilerinin Fed'in gelecek dönemde atacağı adımlara dair ipuçları vermesi bekleniyor.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi ise dolara endeksli petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha ucuz hale getirerek alımların artmasına ve fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Piyasalarda ayrıca, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün bugün, Uluslararası Enerji Ajansının ise yarın yayımlanacak küresel talep ve arzda geleceğe dönük ipuçlarını içeren aylık petrol piyasası raporları bekleniyor.

Brent petrolde teknik olarak 90,91 ile 91,11 dolar aralığının direnç, 90,71 ile 90,51 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Benzin ve motorine dev zam kapıda! Akaryakıt fiyatları 40 lirayı aşacak! Sürücülere son dakika şoku! 

Benzine 1 TL, motorine 1.50 TL yeni zam! Bu tarihten önce depoları fulleyin! Son dakika benzin, motorin, LPG fiyatları..

Geri Dön