29 / 04 / 2024

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen brent petrolün varil fiyatı 88,79 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük seviyesini gördü...



Son dönemlerde gündemden düşmeyen brent petrolün varil fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz artışını sürdürebileceği şeklindeki açıklamaları sonrasında talep endişelerinin artış göstermesiyle 88,79 dolara geriledi ve son bir ayın en düşük seviyesini gördü.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, dün 91,56 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,92 dolar seviyelerinde tamamladı. Verilen detaylara göre, brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 15.21 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,3 azalış gösterdi ve 88,79 dolar şeklinde oldu. Yine verilen bilgilere göre, böylelikle brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Yine paylaşılan bilgilere göre, aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün de varili 87,22 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varil fiyatı son bir ayın en düşük seviyesinde!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, piyasalar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) bugün gerçekleştirilecek olan toplantısından çıkacak olan üretim kararına odaklandı fakat dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'den gelen makroekonomik veri akışının Fed'in faizleri beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına işaret etmesiyle petrol fiyatları son bir ayın en düşük seviyelerine indi.

Paylaşılan bilgilere göre, dün ABD'de resmi olarak açıklanan verilere göre, JOLTS açık iş sayısı, Ağustos ayında bir önceki aya göre 690 bin artışla 9 milyon 610 bine çıkarak piyasa beklentilerini aştı.

Yine verilen bilgilere göre, iş gücü talebinin bir ölçütü şeklinde olan açık iş sayısındaki artışın, Fed'in sıkı para politikasına rağmen iş gücü piyasasında güçlü duruşun devam ettiğine işaret ettiğini kaydeden analistler yaptıkları açıklamalarda piyasaların bugün açıklanacak olan ve Fed'in bir sonraki faiz kararına ilişkin ipucu verebilecek ADP tarım dışı istihdam verilerine odaklandığını da belirtti.

Aktarılan detaylara göre, Fed yetkililerinin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar da fiyatları etkiliyor. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Banka'nın faiz oranlarını "uzun süre" yüksek tutması gerektiğini dile getirerek, 2024 yılında bir faiz indirimi öngördüğünü kaydetmişti.

Garanti Bankası'ndan flaş bonus kampanyası! Son gün 31 Ekim, kaçırmayın!

Borcu olanlara son dakika müjdesi! Garanti BBVA 0,99 faizle kredi verecek!

Piyasanın kurdundan flaş altın açıklaması geldi! O tarihte parası olan bile alamayacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön