27 / 04 / 2024

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları,  Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla yükselişe geçti. Petrol bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.



Petrol fiyatları, Orta Doğu’daki geriliminin daha geniş bir çatışmaya yol açabileceği endişesiyle yükselmeye devam ediyor.Brent petrol haftalık kaybını telafi etmek için varil başına 89 doların üzerine çıkarken, ABD ham petrolü 84 doların üzerinde işlem görüyor.

BRENT PETROL BUGÜN NE KADAR? PETROLÜN VARİL FİYATI KAÇ DOLAR? 27 EKİM 2023 BRENT PETROL FİYATI

Brent petrolün varil fiyatı dün 90,40 dolara kadar yükselerek günü 87,93 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugüm ise önceki kapanışa göre yüzde 1,57 artışla 89,31 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 84,55 dolardan alıcı buldu.

PETROL FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Petrol fiyatlardaki yükselişte, küresel petrol arzına ilişkin endişelerin piyasalarda yeniden zemin kazanması etkili oldu.

İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılması durumunda petrol arzına zarar vereceği ve yılın geri kalanında beklenen arz açığını daha da derinleştireceği endişelerine neden oluyor.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) basın sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder dün, Irak ve Suriye'de ABD ile koalisyon güçlerine yönelik 17-26 Ekim 2023 tarihleri arasında toplam 16 saldırı düzenlendiğini duyurdu.  Ryder, saldırılarda sorumluluğu üstlenen grupların İran'la bağlantılı olduğunu belirtti.

İran' tarafından desteklenen Lübnan'daki Hizbullah, 8 Ekim tarihinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli gruplara destek verdiklerini açıklamıştı. Sonradan Hizbullah ve İsrail ordusu arasında Lübnan'ın güney sınırında karşılıklı çatışmalara başladı.

Bu gelişmelerle eş zamanlı olarak Suriye ve Irak'ta İran destekli milisler de Hizbullah ve Hamas'ın yanında yer aldıklarını, ABD'nin savaşa müdahil olması halinde Irak ve Suriye'deki hedeflerinin vurulacağı tehdidinde bulunmuştu. Tehditlerden sonra ABD'nin Irak ve Suriye'deki üsleri roket ve insansız hava araçları ile düzenlenen saldırılara uğramıştı.

Brent petrol fiystlarında teknik olarak 89,46 dolar ile 89,82 dolar aralığının direnç, 89,10 ile 88,74 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

ABD'nin ticari ham petrol stokları 1 milyon 400 bin varil arttı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön