30 / 04 / 2024

Abdullah Burnaz ve Selin Denizli, Beykoz Konakları'ndaki bu evde yaşıyor! İşte evden fotoğraflar!

Abdullah Burnaz ve Selin Denizli, Beykoz Konakları'ndaki bu evde yaşıyor! İşte evden fotoğraflar!

Selin Denizli ve Abdullah Burnaz, Beykoz Konaklarındaki evlerini birlikte dekore ettiler. Selin Denizli, evinin dekorasyonu için "Ne yapalım, en azından ben de Abdullah Burnaz gibi ünlü bir mimarla çalıştım diyebilirim. Bu da bir şeydir" diyor... İşte o e



 

Bir sene önce Romada evlenen Selin Denizli - Abdullah Burnaz çifti, Beykoz Konaklarındaki evlerinin kapısını HELLO! Decora açtı.

Evlerine Temmuz 2011de taşınan çift, bu siteyi sessiz ve sakin, doğanın içinde olmasının yanı sıra çocuklar için korunaklı ve rahat olması nedeniyle tercih etmiş.


500 metrekare eve ilk taşınıldığında ev bakımlı vaziyette olmasına rağmen çeşitli değişiklikler ve tadilatlar yapılmış. Detayları Selin Denizli Burnaz şöyle anlatıyor;


Eve ilk taşındığımızda elbette dökülen bir ev değildi ama parkeleri ve banyoları değiştirdik. Bahçenin bakımı, evin genel boyası ve çeşitli tadilatları yapıldı. Abdullah, Beykoz Konaklarında bugüne dek dokuz villanın iç mimarisini yaptı. O esnada çeşitli kırım döküme girilmiş ve yaşam alanları daha fonksiyonel hale getirilmiş. Biz de öyle bir ev isterdik ama şu an iki kişi yaşadığımız için evin orijinal halini yeterli bulduk."


Bu arada insanın eşinin iç mimar olması aslında zor bir durum. Her ne kadar evimizin mobilya seçimini ben yapmış olsam da yerleştirme ve renklerle ilgili seçimi kendim yaptım sanırken gördüm ki hep Abdullahın dediği olmuş. İç mimarların olayı bu sanırım, sen kendin yaptın sanıyorsun ama aslında onlar sana isteklerini yaptırmış oluyorlar. Ne yapalım, en azından ben de Abdullah Burnaz gibi ünlü bir mimarla çalıştım diyebilirim. Bu da bir şeydir


Dekorasyonda net bir ilham kaynağı var diyemem. Ama huzur ve sukûnet temel çıkış noktamız oldu. Bir de ailelerimizin varlıklarını her daim yanımızda hissetmek için onlardan aldığımız parçaların tamamını kullandık. Bunlar arasında antikalar, gümüşler ve mobilyalar bulunuyor. Her birinin bir hikyesi var ve hepsi çok özel. Abdullah da ben de gri rengini hem giyimde hem de mobilyada çok sevdiğimiz için ağırlıklı bu rengi kullandık. Parkeleri de gri hareli seçtik


Abdullah Burnaz ise Yaşam alanlarımızı biraz daha rahatlığa ve günlük yaşantımızın gereksinimlerine göre planladık. Her bir noktasını ve bölümünü kullanmak için düşündük. Bir iç mimar olarak en sevmediğim şeyler, kullanılamayan meknlar, heykel gibi salonlar ya da oturulamayan koltuklardır. Evin aydınlatmasında homojenlikten çok, bölgesel olmasının yanı sıra karanlık ve aydınlık farklarının belirgin olmasını istedim. Tavan spotlarını azaltıp abajurlarla daha kontrastları olan bir atmosfer yakalamaya çalıştım. diyor.

Her bir parça bizi yormadan zamanla sıkılmayacağımızı düşündüğümüz şekilde seçildi. Yemek yenecek masalar uzun oturum için konforlu, kanepeler oturmaktan ziyade uzanmak için uygun olarak seçildi. Herkesin ideal dekor anlayışı farklıdır. Biz de temel olan rahatlık ve fonksiyonellik olduğu için evin ortasına bir çalışma bölümü koymak örneğin bizi hiç rahatsız etmedi."

"Evde televizyon karşında oturacak rahat koltuk ya da kanepe olmadan sanırım ikimiz de yaşayamayız."

Mutfak yemek masası ve sandalyeleri Abdullah Burnaz Design Team özel imalat tasarımı. Sarı yuvarlak tepsi Selin Denizli Burnazın babasından hediye.

Markizin önünde babamın bana hediyesi küçük bir ipek İran halısı var. Dekoratif amaçlı kullandık. Antika melek heykel babamın evinden aldığım çok sevdiğim bir parça diyor Selin Denizli Burnaz.

Yatak takımı ve abajurlar Fatih Kıral'dan olup zemine duvardan duvara halı kaplanmış. ekoratif duvar boya uygulaması Abdullah Burnaz Design Team çalışması. Sağ köşedeki sini üzerindeki antika şamdan Selin Denizli Burnaz'ın baba evinden.

Yatak odasının diğer bölümüne kütüphane köşesi yapılmış. Selin Denizli Burnaz, "Kütüphanemde politik ve siyasi içerikli kitaplarım var. Elbette vazgeçilmez şiir kitaplarımın yanı sıra kendi yazdığım yazı ve şiirlerin toplandığı, yaklaşık 20 senedir biriktirdiğim defterlerim de bulunuyor. diyor.


Çatı katında yer alan misafir odasında otantik bir dekorasyon uygulanmış. Yatak örtüsü ve yastıklar özel dikim. Yatak başı Ralph Laurenden alınmış. Avize Selin Denizli Burnazın baba evinden.


Lavabo dolabı özel imalat. Ayna Addresistanbuldan olup dekoratif duvar boya uygulaması Abdullah Burnaz Design Team çalışması.

Raf düzeneği Ray Dolaptan olup antika koltuk Selin Denizli Burnazın anne evinden gelen parçalar.

 


Geri Dön